|

Uyanış’ın yapımcısı gözaltında

Reis ve Uyanış filmlerinin yapımcısı Ali Avcı, FETÖ soruşturmasında gözaltına alındı. Avcı’nın evinde, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde görevliyken kayıplara karışan firari ByLock’çu Fetullah Karabiber de yakalandı.

Yeni Şafak
04:00 - 14/07/2017 Cuma
Güncelleme: 10:15 - 14/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Ali Avcı
Ali Avcı

Reis ve Uyanış filmlerinin yapımcısı Ali Avcı hakkında, FETÖ üyeliğinden soruşturma başlatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başına silah dayandığı ve ailesinin öldürüldüğüne dair içeriklerin olduğu Uyanış filminin yapımcısı Avcı, soruşturma kapsamında dün sabah Bağcılar’daki evinden gözaltına alındı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Ali Avcı’nın evinden firari ByLock’çu akademisyen Doç. Dr. Fetullah Karabiber çıktı. Karabiber, ilk önce polislere kendisini ‘Hasan Aslan’ olarak tanıttı. Polisler durumdan şüphelenince, firari akademisyen operasyon sırasında evden kaçmaya çalıştı. Kıskıvrak yakalanan Karabiber, emniyete götürüldü. Karabiber’in, Yıldız Teknik Üniversitesi soruşturması kapsamında firari olarak arandığı ve FETÖ’nün gizli haberleşme ağı ByLock kullanıcısı olduğu ifade edildi.

SKANDAL SAHNELERLE DOLU

Uyanış filminin fragmanı yayınlanır yayınlanmaz, skandal sahnelerden dolayı büyük tepki çekmişti. Sahnelerde, Erdoğan’ın başına silah dayanıyor, bütün ailesi ise öldürülüyordu. Filmin ilk fragmanında, FETÖ’cü hainlerin darbeyi başardığı gösterilirken, terör örgütünün de propagandası yapılıyordu. Avcı büyük tepkilere neden olan ‘Reis’ filminin de yapımcılığını üstlenmişti.

#Ali Avcı
#FETÖ
#ByLock
7 yıl önce