|

Ünlü meteorolog İstanbul için tarih verdi

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbul için son dakika kar yağışı tahmini geldi. Prof. Şen tahminini, "İstanbul'da bugün öğleden sonra yağmur başlar, pazar akşamı karla karışık yağmur ve kar olur" mesajıyla paylaştı. Meteoroloji yapılan son hava durumu tahminlerine göre de İstanbul da bugün öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağış başlayacak.

Yeni Şafak
10:09 - 11/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:25 - 11/01/2018 Perşembe
Diğer
Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbul'a karın ne zaman yağacağını açıkladı.
Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbul'a karın ne zaman yağacağını açıkladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbul için kar tahmini geldi. Prof. Şen, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, bu hafta sonundan başlayarak Türkiye'nin büyük bölümünde kar yağışı görüleceğini belirtti. İstanbul için Prof. Şen pazar günü kar yağacağını açıkladı. Prof. Şen sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Pazar günü ve pazartesi günü Türkiye'nin büyük bölümünde kar yağışı görülecek. Marmara Bölgesi'nin Edirne, Kırklareli ve doğusu da dahil. İstanbul'da Bugün öğleden sonra yağmur başlar, pazar akşamı karla karışık yağmur ve kar olur. Pazartesi öğleden sonra yağmur devam eder" dedi.




'Sömestr tatili kar ile başlayacak'

Prof. Şen mesajında, "Pazar günü gelecek soğuk ve kar çok kuvvetli değil. 20 Ocak'ta gelecek olan sistem daha kuvvetli. 3-4 gün Marmara, Karadeniz başta olmak üzere Anadolu'da kar bırakır. Sömestr tatili kar ile başlayacak görünüyor" tahmininde bulundu.

#İstanbul
#hava durumu
6 yıl önce