|

'Umarız Konya dünya kitap başkenti olur'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TVNET ekranlarında Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdür Ersin Çelik'in sorularını yanıtladı. Başkan Akyürek, "Ülkemizin UNESCO dünya kitap başkenti adayı Konya oldu. Umarız güzel bir sonuç alırız" dedi.

Yeni Şafak
20:22 - 23/03/2018 Cuma
Güncelleme: 22:23 - 23/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
​Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TVNET ekranlarında Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdür Ersin Çelik'in sorularını yanıtlıyor.
​Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TVNET ekranlarında Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdür Ersin Çelik'in sorularını yanıtlıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TVNET ekranlarında Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdür Ersin Çelik'in sorularını yanıtladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in konuşmasından öne çıkan başlıklar:

  • Konya tarih boyunca şehitler şehri olmuştur. Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum, başımız sağolsun.
  • Kitapla anılmak bizler için çok önemlidir. Konya tarihte önemli bir ilim merkezidir. Konya'da 140 binden fazla üniversite öğrencisi var. Bu açıdan en çok ziyaret edilen çok sayıda kütüphanemiz var. İlk hedefimiz 100 kütüphane kurmaktı, ve başardık. Bu neticede ülkemizin UNESCO dünya kitap başkenti adayı Konya oldu. Umarız güzel bir sonuç alırız.
  • Dünya hızlı tren şehirleri var onlardan birisi de Konya'dır. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuda çok teşekkür ederiz. Hızlı tren bir hayaldi. Sağolsun kendileri bizlere bunu hediye etti.
  • Sizlere çok teşekkür ederiz. Bu vesileyle herkese selamlarımızı söyleyelim. TVNET ekranlarında bizleri izleyen herkese de teşekkür ederiz.
#TVNET
#Tahir Akyürek
6 yıl önce