|

Türkiye ile Romanya arasındaki ticaret hacmi 10 milyar dolara çıkarılıyor

Romanya Başbakanı Dancila ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Romanya arasındaki ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkarılması konusunda anlaştıklarını bildirdi.

Yeni Şafak
22:11 - 15/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:26 - 15/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Romanya Başbakanı Dancila ortak basın toplantısında konuştu.
​Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Romanya Başbakanı Dancila ortak basın toplantısında konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Romanya Başbakanı Viorica Dancila ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Başta ekonomi, güvenlik ve terörle mücadele olmak üzere pek çok konuyu ele aldık. Önümüzdeki dönemde neler yapılacağını görüştük.

Romanya FETÖ'nün darbe girişiminden sonra bizimle yaptığı iş birliğini unutmuyoruz. Romanya'nın önümüzdeki yılı başında başlayacak Avrupa Birliği dönem başkanlığı ilişkilerimiz açıcısından önemli bir fırsattır.

Romanya'da faaliyet gösteren Yunus Emre Türk Kültür Merkezi kültürel ilişkilerimize ayrıca katkı sağlıyor. Önümüzdeki süreçte bu çalışmalarımıza devam edeceğiz.

15 binden fazla Türk firması Romanya'da bankacılıktan medyaya, inşaattan imalata çok geniş bir alanda faaliyet gösteriyor. İş adamlarımızın Romanya’daki yatırımlarını desteklemeye devam edeceğiz.

Türkiye ile Romanya arasındaki ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkarılması konusunda anlaştık


#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce