|

Türkiye Bedirhan’a koştu

11 aylık Mustafa Bedirhan bebekle annesi Nurcan Karakaya’nın şehadeti, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Yurdun dört bir yanından Sivas’taki baba ocağına akın eden vatandaşlar, ailenin acısını paylaşıyor. Şehidin ağabeyi Halim Demir, “Sağ olsunlar, vatandaş şehidine sahip çıktı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:19 - 4/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Bedirhan Mustafa bebek
Bedirhan Mustafa bebek

Hakkari Yüksekova'da PKK'lı teröristlerin saldırısında 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa ile birlikte şehit düşen asker eşi Nurcan Karakaya'nın, Sivas Şarkışla'daki baba ocağında hüzün hakim. Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar, şehit Nurcan ve bebeği için İstiklal Mahallesi Bahar Sokak'ta kurulan taziye çadırını ziyaret ederek ailenin acısını paylaşıyor. Gelemeyenler de sosyal medya yolu veya telefonla ulaştıkları aileye taziyelerini iletiyor.


HEPSİ BİZİM EVLADIMIZ

Nurcan Karakaya'nın ağabeyi Halim Demir, 10 kardeş olduklarını, Nurcan Karakaya'nın kız kardeşlerinin en küçüğü olduğunu söyledi.


Gözyaşlarını tutamayan ağabey Demir, duygularını şöyle dile getirdi: “Nurcan 10-11 yaşındaydı, babam vefat etti. Nurcan'ı biz büyüttük. Onunla geçen her anımız özeldi. Bu, zalimlerin yaptığı yeni bir şey değil, daha önce de birçok bebek katlettiler. Bu sefer bizim evladımıza kıydılar. Necmettin öğretmene kıydılar, Aybüke öğretmene kıydılar. Onlar da bizim evladımız, kardeşimizdi. Hepsi bizim evladımız. Vatan sağ olsun, devletimiz var olsun, başka bir şey diyemiyoruz.”


ACIMIZI PAYLAŞIYORLAR

Vatandaşların şehidine sahip çıktığını vurgulayan Demir, şunları söyledi: "Tokat'tan 2 öğrenci, hiç tanımadıkları halde otostop yapıp gelmişler. Adana'dan hiç tanımadığımız insanlar geldi, Sivas'ta yoldan geçerken görüp gelenler oldu. Trabzon'dan hiç tanımadığımız insanlar gelip acımızı paylaştı. Kahramanmaraş'ın Çardak beldesinden bir baba-kız geldi. Sağ olsunlar, vatandaş şehidine sahip çıktı. Yurt dışından gelen tanıdıklarımız oldu. Acımızı paylaşmaya çalışıyorlar."

60 terörist etkisiz

Terörle mücadele kararlılıkla sürüyor. Geçen hafta düzenlenen operasyonlarda 4'ü sözde lider kadroda olmak üzere yurt içinde 31, yurt dışında 23, toplam 54 terörist etkisiz hale getirildi. Dün de Hakkari, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 6 terörist etkisiz hale getirildi. Şanlıurfa Suruç'ta 2 PKK'lı teslim oldu. Hakkari Şemdinli ile Diyarbakır Hani'de de 4 terörist öldürüldü. Ayrıca Lice'ye bağlı Duruköy, Darlan köyü ile Dahlık, Alikahya, Hacımusabey ve Kutlamış mezraları, Hani'nin Serenköy, Uzunköy köyü ile Gürbulak mezrasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi.


Kanı yerde kalmadı

Tunceli'de 27 Mart 2018 tarihinde etkisiz hale getirilen 7 teröristin, kentte 11 Ağustos 2017'de gerçekleşen saldırıya karıştığı ortaya çıktı. Operasyonda ele geçirilen silahların balistik incelemesi sonucunda, teröristlerin geçen yıl Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın şehit edildiği saldırıya karıştıkları tespit edildi.

#Bedirhan bebek
#Türkiye
#Şehit
6 yıl önce