|

'Türk tankını Afrin'de vuran füzeler ABD'den' iddiası

ABD'nin terör örgütü DEAŞ ile mücadele gerekçesiyle terör örgütü PYD/PKK'ya verdiği silahlar, Afrin bölgesinde Mehmetçiği hedef alıyor. PKK'lı teröristlerin Afrin'de TSK'ya ait tanka yönelik saldırısında ABD yapımı TOW füzelerinin kullanıldığı iddia edildi. Teröristlerin saldırısında 5 askerimiz şehit oldu.

Yeni Şafak
23:54 - 3/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:45 - 4/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
TSK'ya ait tanklar Afrin operasyonunda etkin olarak kullanılıyor
TSK'ya ait tanklar Afrin operasyonunda etkin olarak kullanılıyor

ABD yönetiminin, terör örgütü PKK/PYD'ye verdiği silahlar Afrin'de askerimizi hedef aldı. 5 askerimizin şehit olduğu tank saldırısında, PKK'lı teröristlerin ABD yapımı TOW füzesi kullandığı öne sürülüyor.


PKK'lı teröristler, ABD'nin yardımı kapsamında verdiği AT-4 tanksavar füzesini son olarak Hakkari'de 9 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırıda kullanmıştı.

ABD silahları TSK'ya karşı kullanılıyor

Antitank roketinden piyade tüfeğine kadar çeşitli çap ve modelde silahlarla patlayıcılar, Irak'ın kuzeyindeki Sincar ile Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok bölgelerinden gönderilerek, Türkiye'deki terör saldırılarında kullanılıyordu. Silah ve patlayıcıların önemli bir bölümü, ABD'nin terör örgütü PYD/PKK'ya gönderdiği mühimmattan oluşuyordu.


PKK/PYD'ye yardımlar ABD üslerinden

PYD/PKK'ya silah yardımını kapsayan ilk sevkiyatı, 7 Nisan'da Rümeylan hava üssüne yapılmış, ABD helikopterleri Rümeylan'daki PYD/PKK unsurlarına askeri malzeme yüklü kargo indirmişti. O tarihten itibaren aralıklarla yapılan yardımlar devam etmiş, ABD'nin gönderdiği silahları taşıyan tırlar da görüntülenmişti. ABD'nin yardımlarının toplamda 30-40 bin kişilik orduyu donatacak niteliğe sahip olduğuna dikkat çekilmişti.

#ABD
#PYD
#Afrin
6 yıl önce