|

TSK: 2872 terörist etkisiz hale getirildi

TSK'dan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgilendirme yapıldı. Yapılan açıklamada, Afrin harekatının başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 872'ye yükseldiği belirtildi.

Yeni Şafak
09:41 - 6/03/2018 Salı
Güncelleme: 10:45 - 6/03/2018 Salı
Zeytin Dalı Harekatı hız kesmeden devam ediyor.
Zeytin Dalı Harekatı hız kesmeden devam ediyor.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PYD/YPG/PKK/KCK ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak'ta başlatılan harekat sürüyor.

TSK'dan yapılan açıklamada, harekatın ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği belirtildi.

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterildiği vurgulandı.

  • "Zeytin Dalı Harekatı" kapsamında, kara ve hava operasyonları sonucunda 77 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu daha etkisiz hale getirildi.
  • Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 872 oldu.

Hava harekatı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekatının da planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği belirtildi.

#TSK
#PYD
#DEAŞ
6 yıl önce