|

Tesadüfi bir olay değil

Başbakan Yıldırım, ağabeyini kaybeden AK Partili Yıldız’a taziye ziyaretinde bulundu. Olayın bütün boyutlarıyla araştırılacağını belirten Yıldırım, “Tesadüfen gelişen bir olay olduğu izlenimi vermiyor. Ölenlerden bazılarının geçmişte KCK/PKK sicilleri mevcut” dedi. Yıldırım vatandaşlardan tahriklere kapılmamasını istedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:20 - 16/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, ağabeyini kaybeden AK Partili Yıldız’a taziye ziyaretinde bulundu
Başbakan Yıldırım, ağabeyini kaybeden AK Partili Yıldız’a taziye ziyaretinde bulundu

Bayramı memleketi Erzincan'da karşılayan Başbakan Binali Yıldırım, bayram namazını Refahiye'deki Merkez Esatmuhlis Camii'nde hemşehrileriyle kıldı. Yıldırım, bayram namazının ardından Refahiye Meydanı'nda kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Ülkenin ihtiyacı olanın birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu belirten Yıldırım, "Ne yazık ki bir süredir ülkemiz üzerinde çok ciddi planlar var. Güney sınırlarımız boyunca emperyal devletler bir terör devleti kurma peşindeler. Amaç Türkiye'yi zayıf düşürmek, Türkiye'nin bölgedeki rolünü etkisiz hale getirmek. Bunu da ne yazık ki Kürt kardeşlerimiz üzerinden yapmaya çalışıyorlar ancak millet olarak birlik ve beraberliğimizi korudukça bu şer odakları asla ve asla fırsat bulamayacak" ifadelerini kullandı.

DİRENCİ YOK EDİLDİ

Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Yıldırım, son iki yıldır terörle mücadelede büyük neticeler elde ettiklerini belirterek, "Terörle savunma değil taarruz esaslı yaptığımız amansız mücadele sonucu topraklarımızda çok şükür terörün beli kırıldı, direnci yok edildi. Şimdi Kuzey Irak'tan ülkemize sızan, insanlarımıza ve güvenlik güçlerimize saldıran o alçak terör unsurlarını yok etmek, terörü mahallinde yok etmek için kapsamlı bir operasyon yürütüyoruz" dedi.


YAŞAMAYAN BİLMEZ

Türkiye'nin etrafında ateş çemberi olduğunu dile getiren Yıldırım, "Yaşamayan, huzurun, güvenliğin istikrarın değerini bilemez. Oralarda 8 senedir terör kol geziyor. Bu bakımdan bizim en önemli kazanımımız kardeşliğimizdir, birliğimizdir. Birliğimize, beraberliğimize halel getirecek, zarar getirecek her türlü hal ve davranıştan uzak durmamız lazım. Birbirimize sevgi ve hoşgörüyle yaklaşmamız lazım" ifadelerini kullandı.


Şehide son görev

Erzincan'daki temaslarının ardından Şanlıurfa'ya geçen Yıldırım, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıca şehit olan Topçu Onbaşı Abdulselam Halat için Şehitlik Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. İl Müftüsü İhsan Açık'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, Başbakan Yıldırım, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu bir süre omzunda taşıdı. Şehidin cenazesi, daha sonra top arabasına konuldu. Yıldırım, bu sırada da şehidin babası ve kardeşlerinin koluna girerek, bir süre top arabasının arkasından yürüdü. Yıldırım'ın zaman zaman duygulandığı gözlendi.

AK Partili Yıldız’a taziye ziyareti

Yıldırım, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde önceki gün AK Parti'lilere yönelik silahlı saldırıda ağabeyini kaybeden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a taziye ziyaretinde bulundu.

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki seçim irtibat bürosuna geçen Yıldırım, milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve yakınlarına başsağlığı diledi. Burada Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Yıldırım, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Maalesef seçim çalışmaları esnasında bir işyerini ziyareti sırasında vekilimizin öyle bir hadise yaşandı. Tabii ki adli yönden olay bütün boyutlarıyla araştırılacak, bu tesadüfen gelişen bir olay olduğu izlenimini vermiyor. Dolayısıyla olaya karışanlardan, ölenlerden bazılarının geçmişte KCK/PKK sicilleri emniyette mevcut, bütün bunlar değerlendirilecek, sonunda mesele gün yüzüne çıkacaktır" dedi. Vatandaşlara sabırlı olmaları çağrısında bulunan Başbakan, "Benim Suruç'taki vatandaşlarımdan, bölgede yaşayan tüm vatandaşlardan özellikle istirhamım bu hassas günde tahriklere asla itibar etmemeleri, sabır ve teenniyle hareket etmeleri yönündedir. Dolayısıyla zaten olayın tazeliği dolayısıyla bir gergin ortam var, başka tatsız hadiselerin yaşanmaması için azami gayret göstermek durumundayız" dedi.

Yıldırım, bir gazetecinin "Soruşturma kapsamında gözaltı var mı?" sorusuna, "Bulgular var, tespitler var bu çerçevede çalışmalar yürütülecektir" yanıtını verdi.

#Binali Yıldırım
#Şehit
6 yıl önce