|

Terör devleti

ABD’yi de arkasına alarak Gazze’de 55 sivili katleden İsrail’e ‘terör devleti’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinli şehitler için 3 günlük yas ilan edildiğini açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/05/2018 Salı
Güncelleme: 09:08 - 15/05/2018 Salı
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsrail’in Gazze’de 55 sivili katletmesine tepki göstererek, “İsrail’in yaptığı bir soykırımdır. İsrail bir terörist devlettir” dedi. Erdoğan Londra’da Türk öğrencilerle bir araya geldi. Türkiye’nin Filistin’in yanında durma konusunda kararlı olduğunu belirten Erdoğan, “Bugünün İslam dünyası olarak Kudüs’ü kaybettiğimiz bir gün olmasına asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Malesef Filistin’de bugün yaşanan hadiselerde 55 kardeşimiz şehit olurken, 2000 civarında Filistinli de yaralanmıştır. Ben bu insanlık dramını, bu soykırımı, hangi taraftan olursa olsun, ister ABD, ister İsrail... Lanetliyorum! Ve buna sessiz kalanları da lanetliyorum.

BAĞIRANLAR SESSİZ

Şu anda, İsrail devlet terörü estirmektedir. İsrail bir terör devletidir. Ne yazık ki ABD, YPG/PYD ile DEAŞ’a karşı mücadele ettiğini söyleyerek nasıl işbirliği yapıyorsa, işte burada da İsrail’le acımasız bir şekilde işbirliğine girmiştir. İsrail’in yaptığı bir soykırımdır. Ve bu soykırımı ilk defa yapmıyor. Saldırı haberlerini almaya başladıktan hemen sonra Sayın Başbakan’la ve diğer arkadaşlarımızla görüşmeler yaptık. İstişarelerimiz neticesinde Türkiye olarak yaşanan vahşete tepkimizi ortaya koymak için bazı kararlar aldık Teröristleri öldürdüğümüz zaman bizi hesaba çekenler, şu anda kendi topraklarını işgal edenlere karşı en ufak bir ses çıkarmıyorlar.

3 GÜN ULUSAL YAS İLAN ETTİK

Filistinli kardeşlerimizle dayanışma için ülkemizde yarından başlamak üzere 3 gün milli yas ilan ettik. Ayrıca dönem başkanlığını yürüttüğümüz İslam İşbirliği Teşkilatı’nı da olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Cuma günü sabahtan öğleye kadar olağanüstü toplantımızı yapacağız. Cuma günü öğleden sonra Yenikapı’da zulme karşı dev buluşmamızı gerçekleştireceğiz. Pazar günü de Diyarbakır’da mitingler düzenleyeceğiz ve bu bir seri halinde devam edecek. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nu da acil olarak toplanmaya davet ediyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı olarak Ramazan ayı boyunca üye ülkelerde Filistinli kardeşlerimiz için yardım kampanyası düzenleyeceğiz. Mektuplarını yazdım, imzalar atıldı. Bu mektuplar liderlere gönderiliyor.

WASHINGTON VE TEL AVİV BÜYÜKELÇİLERİMİZİ ÇAĞIRDIK

Kızılayımız, Gazze’de bugün 100.000 dolarlık acil alım yaparak, Gazze’deki hastanelere bu yardımları ulaştırmaya başladı.Ayrıca istişarelerde bulunmak üzere, Washington ve Tel Aviv büyükelçilerimizi Türkiye’ye çağırıyoruz. Bugün zulme ve haksızlığa karşı insanlığın dayanışma günüdür.

  • S-400'de işi bitirdik
  • Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 füzelerinin, NATO ile uyumlu olmadığı iddialarıyla ilgili soru üzerine Erdoğan, "Bu yaklaşım tarzınızı ben doğru bulmuyorum. Zira NATO Genel Sekreteri çok açık net açıklama yaptı; üyelerimiz istedikleri ülkeden istedikleri gibi silahları alabilirler. ABD'den istediğim silahı alamıyorsam nereden buluyorsam oradan alırım. Ve biz Rusya'dan ortak üretim yapmak kaydıyla bir anlaşmayı yaptık ve bu S-400'leri alıyoruz. Bu konuda 'alalım mı almayalım mı' endişemiz yok, onlar geride kaldı. Biz işi bitirdik, imzalarımızı attık" dedi.

Prens’le 40 dakika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galler Prensi Charles ile bir araya geldi. Clarence House’da basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, 40 dakika sürdü. İki ülke ilişkilerinin ele alındığı görüşme ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Filistin
#İsrail
6 yıl önce