|

Temizlenmezse gereğini yaparız

PKK’nın Sincar’da bazı bölgelerden çekildiğinin istihbari olarak teyit edildiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Örgütün başka bir isim altına gizlenerek bölgede varlığını devam ettirmesini Türkiye kabul etmez. Böyle bir şey olursa, Türkiye o zaman gereğini yapmakta tereddüt etmez” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/03/2018 Salı
Güncelleme: 02:42 - 27/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Bakanlar Kurulu, dün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.
Bakanlar Kurulu, dün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.

Bakanlar Kurulu, dün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Çankaya Köşkü’ndeki toplantıda terörle mücadele, Zeytin Dalı Harekatı ve ekonomi başta olmak üzere bir dizi konu ele alındı. Toplantıya ilişkin bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan ardından soruları cevapladı.

İSTİHBARAT TEYİT ETTİ

Terör örgütü PKK’nın Sincar’dan çıktığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Bozdağ, “Dün (önceki gün) Musul Sincar’ın kuzeyindeki bölgeden, batısında bulunan Suriye sınır hattına doğru Arap nüfusunun yoğun olduğu Fal köyüne kadar, Irak ordusunun ilerlediği, bugün de Irak-Suriye sınırında Musul Rabia’dan Sincar batısındaki Um-Al Jaris’e kadar olan bölgeyi kontrol altına aldığına dair bilgiler var. Bu bilgiler, istihbarat örgütümüz tarafından da teyit edilmiş bilgilerdir. Akşama doğru yapılan açıklamalar var Irak tarafından, bu açıklamaları da Türkiye yakından takip etmektedir” ifadelerini kullandı.

IRAK TEMİZLEMELİ

Terör örgütünün Sincar’dan çekildiği izlenimini uyandırmak için, farklı üniforma, flama veya bez parçalarının altına veya başka bir isim altına gizlenerek bölgede varlığını devam ettirmesinin Türkiye’nin kabul etmesinin mümkün olmadığını belirten Bozdağ, “Eğer böyle bir şey olursa, Türkiye o zaman gereğini yapmakta tereddüt etmez. Biz arzu ediyoruz ki, dost ve kardeş ülke Irak, Türkiye’ye ihtiyaç duymadan buradaki terör unsurlarını tamamen temizlesin” açıklamasında bulundu.

RUSYA’YA KARŞI ADIM DÜŞÜNMÜYORUZ

Rusya ile AB ve ABD arasındaki ‘ajan krizine’ ilişkin Türkiye’nin tutumu da Bozdağ’a soruldu. Rusya’ya karşı herhangi bir karar almanın düşünülmediğini belirten Bozdağ, “İki ülke arasında olan bir hadisedir. Başka ülkelerin aldıkları kararları kendi çıkarlarımız bakımından uluslararası hukuk bakımından değerlendirip ona göre adım atıyoruz. Türkiye ile Rusya arasında iyi bir ilişki vardır. Türkiye Rusya’ya karşı herhangi bir karar almayı düşünmemektedir. Türkiye kendi dış politikasını kendisi belirleyen bağımsız bir ülkedir.”

PATRİOT’U TRUMP ÖNERDİ

ABD’den Patriot füze sistemi alınacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine de Bozdağ şunları kaydetti: Cumhurbaşkanımız’la sayın Trump’ın görüşmesi sırasında S-400 ler de gündeme gelmişti. Trump’a daha önce hava savunma sistemi kurmak için Amerika’dan talepte bulunduğumuzu, verilmediği için başka yerden temin ettiğimizi ifade ettik. Trump, Cumhurbaşkanımız’a, “Biz size patriot verebiliriz” deyince, Sayın Cumhurbaşkanımız da “Biz de hava savunma sistemimizi çeşitlendirebiliriz. Türkiye olarak Amerika’dan Patriot sistemini alabiliriz” diye bir görüşme oldu. Ancak o görüşmeden sonra bu konuda henüz taraflar arasında bugüne kadar bir görüşme gerçekleşmedi.

  • Kurz’un devlet tecrübesi yetmez
  • Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un, Türkiye ile üyelik görüşmelerinin sonlandırılması yönündeki açıklamalarını değerlendiren Bozdağ, “Avusturya Başbakanı Sayın Kurz, tabi devlet tecrübesi yeteri kadar olmadığı için Türkiye’nin zannedersem önemini kavrayamamış durumda. Benim Sayın Kurz’a tavsiyem, sokaklara değil, devlet tecrübesi olan, devlet ve siyaset adamlarına bakarak Türkiye’nin değeri hakkında karar vermesi, politikalarını ona göre geliştirmesidir” ifadelerini kullandı.
#Binali Yıldırım
#PKK
#Sincar
6 yıl önce