|

Tekkeköy’de asırlık hasret sona eriyor

Tekkeköy’ün en büyük kanayan yarası ve birçok mağduriyete sebep olan hastane sorunu çözülüyor. Tekkeköy Belediye Başkanı Togar, “Yüzyılın beklentisine her geçen gün bir adım daha yaklaşıyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:52 - 22/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Tekkeköy Belediyesi ilçeye 250 yataklı bir devlet hastanesi yapılabilmesi için 60 dönüm araziyi Sağlık Bakanlığı’na devretti.
Tekkeköy Belediyesi ilçeye 250 yataklı bir devlet hastanesi yapılabilmesi için 60 dönüm araziyi Sağlık Bakanlığı’na devretti.

Devlet hastanesinin olmaması nedeniyle uzun yıllar büyük mağduriyet yaşayan Samsun’un Tekkeköy ilçesi bu sorundan nihayet kurtuluyor. Tekkeköy Belediyesi ilçeye 250 yataklı bir devlet hastanesi yapılabilmesi için 60 dönüm araziyi Sağlık Bakanlığı’na devretti.

Vatandaşın en büyük hayalinin gerçekleşmesine günler kaldığına değinen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Tekkeköy halkı en küçük bir müdahale için bile Samsun’a merkeze gitmek zorunda kalıyordu. Acil durumlarda ilçemizin kırsal mahallelerinden Samsun’a giden hastalarımızın çoğu yolun uzunluğu nedeniyle hastaneye ulaşana kadar ya yolda vefat ediyor ya da kalıcı sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalıyordu” dedi.

EN KISA ZAMANDA TEMEL ATILACAK

250 yataklı devlet hastanesinin en kısa zamanda temelinin atılacağını söyleyen Başkan Togar, “Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan’ın talimatı ile 60 bin 500 metrekare arsayı üretip, tahsis yazılarını elden takip ederek Sağlık Bakanlığımızda tahsisini gerçekleştirdik” diye konuştu.

BELEDİYEDE KUTLAMA

İlçeye hastane kazandırmanın sevincini belediye personeli ile paylaşan Togar, "Böyle bir arazinin üretilmesinde gece gündüz emek sarf eden bütün mesai arkadaşlarımı kutluyorum. Bu hayalin gerçekleşmesinde herkesin bir emeği var. Tekkeköy Belediyesi bir aile bilinciyle hareket ederek böyle güzel bir sonuca ulaştık. Bundan sonra daha çok çalışarak ilçemizi geleceğe emin adımlarla yine birlikte taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

#Tekkeköy
#Samsun
6 yıl önce