|

Sonuç değişmez

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “Suriye rejimi tarafından Afrin’e gönderildiği iddia edilen silahlı birliğin Afrin’de o bölgede yürüttüğümüz terörle mücadelenin sonucunu değiştirme kapasitesi hiçbir zaman yoktur ve olmayacaktır da. Terörün yanında kim olursa olsun o da bizim hedefimiz olacaktır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 03:24 - 23/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
​​Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli
​​Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli

Kayseri’de 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nda düzenlenen ‘A 400M C Seviyesi Bakım Kabiliyeti Kazanım Töreni’nde yaptığı konuşmada Canikli, Türkiye sınırlarındaki terör yapılanmalarının mutlaka bertaraf edileceğini vurguladı.

DESTEKÇİLER TERÖRİSTTİR

Afrin’de terör örgütünün yanında bulunan tüm grupların terörist muamelesi göreceğini ve Mehmetçiğin hedefi haline geleceğini söyleyen Canikli, “Teröriste destek veren teröristtir. Bütün dünyadan ve öncelikle müttefiklerimizden, bugüne kadar terör örgütlerine verdikleri desteği sonlandırmaları, ortaklığı bitirmeleri, bugüne kadar onlara sağladıkları her türlü silah, mühimmatları da toplamalarını istiyoruz. Onun dışında başka hiçbir şekilde bu meselenin çözülmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

O TANKI YAPACAĞIZ

Zeytin Dalı Harekâtı’nda kara ve hava kuvvetlerinin kullandığı mühimmatın yüzde 90’ından fazlasını yerli imkanlarla üretme kapasite ve imkanına sahip olduklarını belirten Canikli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün yapılacağını ilan ettiği ‘insansız tank’ın da mutlaka üretileceğini kaydetti. Canikli, “Cumhurbaşkanımızın talimatlandırdığı konu aslında savunma sanayi sektörünün en uç noktalarından biri. Teknoloji olarak da bilgi birikimi olarak da en uç noktalarından bir tanesi ve şuanda oraya doğru hızlı bir evrilme sözkonusu. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu talimatı, diğer daha önce benzer savunma ürünlerine verdiği talimat gibi en kısa sürede inşallah en iyi şekilde yerine getirilecektir. Bu milletin özgürlüğü ve bağımsızlığına hizmet eder hale getirilecektir” şeklinde konuştu.

#Nurettin Canikli
#Afrin
6 yıl önce