|

Sedat Şahin bu kez kaçamadı

Organize suç örgütü Şahin'lerin her yerde aranan lideri Sedat Şahin, İstanbul Emniyeti’nin ‘gizli’ operasyonuyla Beykoz’da üs olarak kullandığı çiftlik evinde yakalandı. Daha önce operasyonların sızmasından dolayı kıl payı kaçan Şahin, bu kez güvenlik güçlerinden kaçamadı.

Yeni Şafak
04:00 - 18/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:01 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Sedat Şahin bu kez kaçamadı
Sedat Şahin bu kez kaçamadı

İstanbul Emniyeti’nin Beykoz Öğünce’de lüks bir çiftlik evine düzenlediği operasyonda organize suç örgütü lideri Sedat Şahin 2 korumasıyla birlikte gözaltına alındı.

ÜS OLARAK KULLANIYORDU

Polis ekiplerinin daha önce, 3 cinayet 2 yaralama olayına karışan 'Sarallar' ve Şahinler'e düzenlediği operasyonda, Sedat Şahin Beykoz’daki evinden kılpayı kaçmayı başarmıştı. Kurulan özel ekiple tüm bilgi ve ihbarlar değerlendirildi ve Şahin’in yeri belirlendi. Şahin’in daha önce kaçması nedeniyle, operasyon bilgisi sadece İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gaffar Demir ve Organize Şube Müdürü Murat Mutlu’da toplandı. Şahin’in Beykoz’da yakalandığı çiftlik evinin, kiralık olduğu öğrenildi. Evin, Sedat Şahin tarafından üs olarak kullanıldığı ve tüm görüşmelerini aylardır burada yaptığı tespit edildi.


EVDEN CEPHANE ÇIKTI

Çiftlik evinin içerisinden adeta cephane çıktı. İlk aramalarda evden, 2 lav, 9 Kalaşnikof, 20 tabanca ve çuvallar dolusu mermi çıktı. Polis ekiplerinin çiftlikteki arama çalışmalarının gece boyunca süreceği ifade edildi. Sedat Şahin ise sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

SUİKASTLER ÖNLENDİ

Şahinler ve Sarallar’ın 12 yıldır devam eden faaliyetlerine yönelik uzun süredir operasyonlar düzenleniyordu. İki gruba yapılan operasyonlar sayesinde onlarca suikast girişimi engellendi.

#Sedat Şahin
#​İstanbul Emniyeti
7 yıl önce