|

Saldırı sonrası Türkiye'den Somali'ye destek

Türkiye, Somali'nin başkenti Mogadişu'da meydana gelen ve 189 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından bölgeye yardım gönderecek. Türkiye'nin Somali'ye tıbbi yardım ve ambulans uçağı göndereceğini açıklayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin yaşanan terör saldırısını kınadığını söyledi.

Yeni Şafak
12:50 - 15/10/2017 Pazar
Güncelleme: 14:59 - 15/10/2017 Pazar
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Somali'de toplu taşıma araçlarının kullandığı istasyon yakınlarında gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 189'a yükselirken, olayda 200'ün üzerinde kişinin de yaralandığı açıklandı.

Somali'de yaşanan saldırının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, tıbbi yardım götürmek ve yaralıları Türkiye'ye getirmek üzere askeri bir ambulans uçağın Somali'ye gideceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Somali Mogadişu'daki terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirterek, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledi. Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile tıbbi malzeme götürmek ve yaralıları Türkiye'ye getirmek üzere askeri bir ambulans uçağın Somali'ye gönderildiğini duyurdu.

#Türkiye
#Somali
#Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
7 yıl önce