|

Saadet ve CHP masaya oturdu

Muhalefet cephesinde 31 Mart için ittifak görüşmeleri devam ediyor. Bu kapsamda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti.

Nur Banu Aras
04:00 - 27/11/2018 Salı
Güncelleme: 02:52 - 27/11/2018 Salı
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti.

SP Genel Merkezi’nde yapılan görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Kılıçdaroğlu görüşmeye örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile katıldı. Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu açıklama yaptı.

ENİNE BOYUNA KONUŞTUK

Kılıçdaroğlu konuşmasında, karşılıklı görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi. Karamollaoğlu ise, “Elbette bir seçime gidiyoruz. Seçime gittiğimiz atmosferi enine boyuna değerlendirmek önemli bir hadise özellikle siyasiler için. Ümidimiz bizim bu seçimlere giderken bir gerginlik olmasın. Her siyasi parti farklı görüşlere sahiptir ama bu farklılık bizim için bir zenginlik olmalı. Kamplaşma vesilesi olmamalı kanaatindeyiz. Bu seçimlerde de daha önce de ifade etmiştim genel bir ittifakın söz konusu olmadığını. Ancak belli yerlerde dirsek teması olabilir” dedi.

  • HDP ile dirsek temasındalar
  • İki ismin ilk buluşması dirsek teması olarak değerlendirilirken, Karamollaoğlu’nun daha önce yaptığı açıklamalar da dikkate alındığında fazla aceleci davranmayacağı, ağırdan alarak pazarlık masasına daha güçlü oturmayı planladığı belirtiliyor. CHP, bu partilerle ittifak görüşmeleri yaparken diğer taraftan da HDP ile kapalı kapılar ardında görüşmelerine devam ediyor. HDP ile kağıt üzerinde bir ittifak yapılmasa da CHP’nin adaylarını belirlerken HDP tabanından oy alabilecek isimler üzerinde duracağı ifade ediliyor.
#CHP
#SP
#Kemal Kılıçdaroğlı
5 yıl önce