|

Provokatör gözaltında

Provokatif söylemleri ile halkın arasında kin ve nefret tohumları eken oyuncu Barış Atay, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla dün sabah gözaltına alındı. İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Atay’ın Suadiye’deki evine operasyon düzenledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:16 - 17/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Barış Atay, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla dün sabah gözaltına alındı.
Barış Atay, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla dün sabah gözaltına alındı.

Sabah 06.00’da evinden gözaltına alınan Atay, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Atay’ın sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı provokatif paylaşımlarından dolayı, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan gözaltına alındığı ifade edildi. Atay’ın avukatı Efkan Bolaç ise yaptığı açıklamada “Sabah polisler evine gelip gözaltına aldı. Gözaltı süresi ve suç maddesi hakkında bilgi vermediler” diye konuştu.

KÜSTAH PAYLAŞIMLAR

Atay, sosyal medya hesabından halkı kin ve nefrete sürükleyecek boyutta çirkin paylaşımlar yapıyordu. Atay, son olarak “Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle ‘torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz’ falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz!’’ diyerek tehditler savurdu. Atay daha da ileri giderek, bu sözlerine tepki gösteren sosyal medya kullanıcılarına da ağıza alınmayacak sözler sarf ederek çirkinliğe devam etti.

  • ZEYTİN DALINI DA HEDEF ALDI
  • Yaptığı paylaşımlarla toplumun sinir uçları ile oynayan ve her fırsatta kaos çağrısı yapan provokatör Atay, Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak ve bölgeyi terör yuvalarından temizleyerek halka teslim etmek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na ‘’Zeytin dalı değil, savaş baltasıdır’’ diyerek terör savunuculuğu da yaptı.
#Barış Atay
#Provokasyon
6 yıl önce