|

PKK’ya bir yılda 91 bin operasyon

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Son bir yılda PKK’ya 91 bin 297, FETÖ’ye 38 bin 725, DEAŞ’a 2 bin 483, aşırı sol terör örgütlerine ise 655 operasyon gerçekleştirildi, bin 451 PKK’lı, 40 aşırı sol terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, 336 DEAŞ’lı da tutuklandı” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 31/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:19 - 31/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son bir yılda PKK’ya 91 bin 297, FETÖ’ye 38 bin 725, DEAŞ’a 2 bin 483, aşırı sol terör örgütlerine ise 655 operasyon gerçekleştirildiğini belirtti. Soylu, Bakanlığın konferans salonunda yaptığı basın toplantısında, terörle mücadelenin Türkiye’nin en önemli güvenlik gündemi olduğuna dikkati çekti.

DÖRT MEVSİM OPERASYON

Bakanlık olarak FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra hem anlayış hem de bir strateji değişikliği yapıldığını anlatan Soylu, “Etkin ve kararlı bir mücadele veriliyor. Çok önemli bir mesafe alındı. Özellikle PKK’nın eylem yapma kabiliyeti önemli ölçüde azaltıldı. Dört mevsim operasyon halindeyiz” dedi.

BİN 451 PKK’LI ETKİSİZ

Bakan Soylu, başarıyı sahadaki kahramanların, şehit ve gazilerin fedakarlıkları sayesinde elde ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Son bir yılda PKK’ya yönelik 91 bin 297, FETÖ’ye yönelik 38 bin 725, DEAŞ’a yönelik 2 bin 483, aşırı sol terör örgütlerine yönelik ise 655 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda, bin 451 PKK’lı ve 40 da aşırı sol terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, 336 DEAŞ mensubu da gözaltına alındı, tutuklanarak bu operasyonlarla cezaevine gönderildi.”

113 SÖZDE YÖNETİCİ ÖLDÜRÜLDÜ

“Yine PKK terör örgütü operasyonlarında 113 sözde üst düzey yönetici terörist etkisiz hale getirildi. Bu da son bir yılda önemli bir rakamdır. 132 PKK’lı aileleriyle beraber irtibat kurmak suretiyle ikna edildi, silah bıraktırılıp, adaletin, hukukun önüne çıkarıldı.”

Kıyafetler şartlara uygun

İçişleri Bakanı Soylu, Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda olumsuz hava koşullarından etkilenen askerlerin şehit olmasıyla ilgili de açıklama yaptı. Soylu, operasyonun 1 Ekim 2018’den itibaren 21 timle başladığını belirterek operasyon bölgesinin 2 bin 300 metre rakımda, kara yolu ulaşımı olmayan, sadece helikopterle veya yaya olarak gidilebilen, ağaçlık veya başka bir sığınma yeri bulunmayan zorlu kış şartlarına sahip bir bölge olduğunu anlattı.

  • ÖZEL ÜRETİM EKİPMAN
  • Helikopter pilotunun tipi ve olumsuz hava şartları nedeniyle birçok kez denemesine rağmen bölgeye inemediğini bildiren Soylu, “26 Ekim’de güçlükle time ulaşan personelimiz tarafından, hipotermi geçiren iki evladımıza ilk müdahale yapıldı” dedi. Askerlerin üzerindeki giysinin mevsim koşullarına uygun olduğunu belirten Soylu, “Şehit olan askerlerin üzerindeki giysi ve ekipman, Jandarma Genel Komutanlığı’nın kullandığı, dünya standartlarında, hatta birçok orduya da aynı standartta üretim yapan standartlar şeklinde elde edilmiştir. Ağır kış şartları için özel olarak üretilmiş ekipmanlardır” diye konuştu.

Eksi 40’a kadar koruyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun basın toplantısının ardından Jandarma Lojistik Komutanı Tümgeneral Münir Güzel, komanda personelinin kıyafetleri hakkında bilgi verdi. Komandoların üzerinde bulunan soğuk iklim elbisesi, panço, çift katlı polar mont, soğuk iklim eldiveni, soğuk iklim botu, balistik yelek, balistik başlık, kar başlığı, kolluk, dizlik, kar elbisesi ve kar botu hakkında bilgilendirmelerde bulunan Güzel, şunları kaydetti: “Yeni tip soğuk iklim kıyafeti tüm birliklerimize geçen hafta itibarıyla gönderildi.” Tümgeneral Güzel, kıyafetlerin kaç dereceye kadar koruduğuyla ilgili bir soruya, “Uyku tulumu eksi 40 dereceye kadar koruyor. Polar mont, soğuk iklim kıyafeti, kar elbisesi veya pançoyu aldığımızda eksi 40’a kadar muhafaza imkanı sağlamaktadır” yanıtını verdi.

Saldıramadan vuruldular

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesi ile Hakkari kırsalındaki hedeflere yönelik hava harekatlarında 7 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. TSK'nın Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, Hakkari kırsalı ile Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgelerine düzenlenen hava harekatlarında, terör örgütüne ait sığınak ve mühimmat depoları imha edildi, üs bölgelerine saldırı hazırlığındaki 7 terörist etkisiz hale getirildi. Hakkari'nin Kavaklı köyü Yoncalı bölgesinde de İHA ile tespit edilen 2 PKK'lı vuruldu. Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında jandarma ve MİT tarafından düzenlenen operasyonda PKK'lı 2 terörist öldürüldü, 1 terörist ise yaralı ele geçirildi.

#Süleyman Soylu
#Operasyon
#PKK
6 yıl önce