|

PKK'dan vahşi cinayet

Terör örgütü PKK vahşi cinayetlerine yenilerini ekledi. Teröristler Diyarbakır Lice’de kaçırıp işkence ettikleri Ramazan Mula’yı bir ağaca bağlayıp yakarak öldürdü. Şırnak’ta da bir yol yapım şantiyesini basan hainler 3 tarayarak işçiyi şehit etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/08/2017 Salı
Güncelleme: 09:19 - 29/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Ramazan Yakut - Çangır Yılmaz - Kadri Oslu
Ramazan Yakut - Çangır Yılmaz - Kadri Oslu

Terör örgütü PKK Şırnak ve Diyarbakır’da bir vahşete daha imza attı. Şırnak’ın Uludere ilçesinde PKK’lı teröristlerce yol yapım inşaatında çalışanlara yapılan saldırıda 3 işçi öldü. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Uludere ilçesi Ortabağ köyü Düğündağı bölgesinde yapımı devam eden yol inşaatında çalışan işçilere PKK’lı teröristler uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda Ramazan Yakut (30), Kadri Oslu (24) ve Çangır Yılmaz (37) adlı işçiler yaşamını yitirdi. Kaçan teröristleri yakalamak için bölgede operasyon başlatıldı.

İŞKENCE YAPIP YAKTILAR

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde de hainler bir sivil vatandaşı katletti. Lice ilçesine bağlı Ulucak köyünde yol kesen teröristler, ağabeyi Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bekçi olarak çalışan Ramazan Mula'nın kullandığı otomobili durdurdu. Teröristler kaçırdıkları Mula'ya işkence yaptıktan sonra bir ağaca bağlayıp yakarak öldürdü. Yolda yanmış aracı gören vatandaşlar, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Olay yerine gelen güvenlik güçlerince yapılan incelemenin ardından Mula'nın cesedi otopsi için hastaneye kaldırıldı.

4 TERÖRİST KAÇAMADI

Van’ın Başkale ilçesinde düzenlenen operasyonda ise saldırı hazırlığında oldukları belirlenen 4 terörist etkisiz hale getirildi. Valilikten yapılan açıklamada, birçok terör saldırısı gerçekleştiren ve yeni saldırı hazırlığı yapan terör örgütü PKK/KCK mensubu 4 teröristin, İl Jandarma Komutanlığının, Emniyet Müdürlüğünün insansız hava aracından da (İHA) yararlanarak yaptığı hava destekli operasyonda, Başkale ilçesine bağlı Tahıl Mahallesi kırsalında etkisiz hale getirildiği bildirildi. Açıklamada, etkisiz hale getirilen teröristlerin, bugüne kadar Başkale bölgesinde güvenlik korucuları ile vatandaşları şehit eden, vatandaşların yoğunlukla kullandığı karayolu ve köy yollarına mayın ve el yapımı patlayıcılar yerleştiren teröristler olduğunun tespit edildiği belirtildi.

#PKK
#Terör
#Şırnak
7 yıl önce