|

PKK baba ve oğulu katletti

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Yalımlı köyünde hayvancılıkla uğraşan bir baba ve zihinsel engelli oğlu, terör örgütü PKK mensuplarınca vahşice öldürüldü. Cesetlerin üzerinde PKK’lı teröristlerce bırakılmış not bulundu. Hayvancılıkla uğraşan baba ve oğulun Leyhosor mezrasına gittiği ve kendilerinden 10 gündir haber alınamadığı için yakınları tarafından aranmakta olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/07/2018 Cuma
Güncelleme: 01:47 - 6/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
Remzi Güler
Remzi Güler

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Yalımlı köyü Leyhosor mezrası Üçyol mevkisinde iki erkek cesedi gören vatandaşlar, durumu jandarmaya bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen jandarma ekipleri incelemelerde bulundu. İncelemede, cesetlerin bölgede hayvancılık yapan Remzi Güler (48) ve zihinsel engelli oğlu Mahmut Güler’e (24) ait olduğunu belirledi.

10 GÜNDÜR HABER ALINAMIYORDU

Baba ve zihinsel engelli oğlunun ateşli silahla öldürdüğü tespit edilirken, cesetlerin birinin üzerinde terör örgütü PKK mensuplarınca bırakılmış not bulundu. Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Cami Mahallesi’nde oturan baba ve oğulun, Lice ilçesine bağlı Yalımlı köyü Leyhosor mezrasına gittiği, burada hayvancılıkla uğraştıkları, kendilerinden 10 gündir haber alınamadığı, yakınları tarafından aranmakta olduğu öğrenildi.

HAYVANCILIKLA GEÇİNİYORLARDI

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, "Lice İlçesi Yalımlı Köyü Leyhosor mezrasında hayvancılık faaliyetinde bulunan baba ve oğlu, Üçyol mevkiinde 13.00’de ölü olarak bulunmuştur. Maktulün üzerinden çıkan nota istinaden baba ve oğlunun, PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca ateşli silahla öldürüldükleri yönünde bilgilere ulaşılmıştır. Lice Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince otopsi ve soruşturma işlemlerine devam edilmektedir" denildi.


AK Parti'li Bengi de öldürülmüştü

Terör örgütü PKK mensupları, 24 Haziran seçimlerimin ardından Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde, AK Parti sandık müşahidi Mevlüt Bengi’yi elektrik direğine bağlayıp başından vurarak öldürmüştü. Teröristler Bengi’nin üzerine aynı baba-oğulun öldürülmesinde olduğu gibi not bırakmıştı. Bengi’nin üzerine iliştirilen notta, “2015 yılından beri devletin ajanlığını yaptığı için öldürülmüştür” ifadeleri yer alıyordu. Bengi, ilçenin Türkmen köyünde bakkallık yapıyordu ve ve 24 Haziran seçimlerinde ilçenin Çiftlik köyünde AK Parti sandık müşahidi olarak görevlendirilmişti.

#PKK
#Diyarbakır
#Terör
6 yıl önce