|

Orhan Miroğlu'nun büyük acısı

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'nun yoğun bakımda tedavi gören 25 yaşındaki oğlu Zerdeşt kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
10:46 - 7/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 14:55 - 7/02/2018 Çarşamba
AA
Orhan Miroğlu'nun oğlu Zerdeşt hastanede tedavi görüyordu.
Orhan Miroğlu'nun oğlu Zerdeşt hastanede tedavi görüyordu.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'nun 25 yaşındaki oğlu Zerdeşt Miroğlu, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Zerdeşt Miroğlu, Ankara Liv Hospital Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu, sosyal medya hesabından 3 Şubat'ta yaptığı paylaşımda, "Sevgili Zerdeşt cuma sabahı tedavi gördüğü hastanede derin bir uykuya daldı. O sabahtan bu yana uyanmasını ve hayata yeniden merhaba demesini bekliyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Zerdeşt Miroğlu, tedavi gördüğü yoğun bakım servisinde hayatını kaybetti.


Orhan Miroğlu kimdir?



Orhan Miroğlu, 1953 yılında Mardin'nin Midyat ilçesinde doğdu. Çocukluğu Batman ve Diyarbakır bölgelerinde geçti. 1970-1980 yılları arasında demokratik gençlik hareketine katıldı. 1980 senesinde de Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü'nden mezun oldu. 12 Eylül 1980 askeri darbesi sırasında da tutuklanarak 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 1988'de çıkartılan genel af yasasıyla da serbest kaldı. Daha sonra siyasete atılarak HADEP, DEHAP ve Demokratik Toplum Partisi gibi çeşitli siyasi kuruluşlarda görev aldı. Bunun yanında Radikal İki, Ülkede Özgür Gündem, Özgür Politika, Taraf ile Birgün gazetelerinde de köşe yazarlığı yaptı. 2012'de de Star gazetesinde yazmaya başladı. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde de AK Parti'den Mardin milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi.

#Orhan Miroğlu
6 yıl önce