|

Örgütün belini kıran 3 talimat

Terör örgütü PKK'ya karşı başlatılan ve büyük bir azimle sürdürülen operasyonların perde arkasındaki 3 kritik talimatı açıklayan Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz sürece ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:49 - 22/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Celalettin Lekesiz, terörle mücadele sürecinde atılan adımlara dair resmi Twitter hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.



HARFİYEN YERİNE GETİRİLDİ


Lekesiz, ilk talimatın verilen mücadelede hukuk sınırları içinde kalmaya özen gösterilmesi olduğunu söyledi. İkinci talimatın ise terörist ile vatandaşın ayrılması olduğunu dile getiren Lekesiz, polis ve askerlerin canları pahasına da olsa bu hassasiyete dikkat ettiğini belirtti. Üçüncü talimatın ise dayanışma içerisinde hareket edilmesi olduğunu vurgulayan Lekesiz, “Asker, Jandarma ile köy koruyucusu uyum ve dayanışma içinde hareket edilmesi, güvenlik görevlilerim et ve tırnak gibi mücadele sergilediler” dedi.



Nusaybin'de son çırpınış


Mardin Nusaybin'de sıkışan terör örgütü son çare olarak alçak saldırılara başvuruyor. Teröristlerin tu-zakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 5'i asker, 2'si polis 7 güvenlik görevlisi hafif yaralandı.


#Celalettin Lekesiz
#Pkk
8 yıl önce