|

O da koruma altında

Atina'da yakalanan DHKP-C'lilerden Ali Ercan Gökoğlu hakkındaki iade talebi de reddedildi. Yunan yargısı daha önce de 4 DHKP-C'linin iade talebini reddetmişti. Türkiye'nin talebine karşı savcının mütalaasında “adil yargılama için garanti bulunmadığı” şeklinde skandal bir gerekçeye yer verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:23 - 4/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
9 DHKP-C'linin adreslerinde yapılan aramalarda bomba yapımında kullanılan malzemeler, patlayıcı madde ve sahte kimlikler ele geçirilmişti.
9 DHKP-C'linin adreslerinde yapılan aramalarda bomba yapımında kullanılan malzemeler, patlayıcı madde ve sahte kimlikler ele geçirilmişti.

Yunanistan'da kasım ayı yakalanan 9 DHKP-C'li ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Larisa İstinaf Mahkemesi, tutuklu yargılanan DHKP-C'li Ali Ercan Gökoğlu hakkındaki iade talebini reddetti. Savcının mütalaasında “adil yargılama için garanti bulunmadığı” şeklinde skandal bir gerekçeye yer verildi.

DİĞERLERİ DE İADE EDİLMEDİ

Daha önce DHKP-C'li Mehmet Doğan, Ş.Naci Özpolat ve Hazal Secer'e ilişkin Türkiye'nin iade taleplerini reddeden Yunan yargısı, 29 Mart'ta da tutuklu yargılanan ve 2013'te AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığı saldırılarının şüphelilerinden olan Hasan Biber'in de Türkiye'ye iadesi talebini reddetmişti.

ERDOĞAN'A SALDIRI PLANI

DHKP-C'lilerin, aralık ayındaki ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırı planladıkları belirtilmişti. Atina'da üç hücre evine yapılan baskınla yakalanan 9 DHKP-C'li, “patlayıcı madde ve silah bulundurmak”, “terör örgütü üyesi olmak” ve “sahte belge bulundurmak” suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

#DHKP-C
#Terör
#Ali Ercan Gökoğlu
6 yıl önce