|

Nazım öğretmen 12 yıl sonra öğrencileriyle

40 bin öğretmen atamasının gerçekleşmesinin ardından öğretmenler dün atandıkları illere giderek işbaşı yaptı. Öğretmenlik heyecanını en çok yaşayanlar arasında, 28 Şubat döneminde görevinden atılan ve bakanlığın davetiyle tekrar göreve dönen Nazım Erol'da vardı.

Elif Özlem Karataş
00:00 - 12/09/2013 Perşembe
Güncelleme: 22:38 - 11/09/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Nazım öğretmen 12 yıl sonra öğrencileriyle
Nazım öğretmen 12 yıl sonra öğrencileriyle

MEB''de yapılan atamayla eğitim kadrosuna katılan 40 bin yeni öğretmen dün işbaşı yaptı. Bakanlığın 28 Şubat mağdurlarına yaptığı çağrıya bağlı olarak, ataması yıllar sonra yeniden yapılan Nazım Erol da mesleğine tekrar dönmenin heyacanını yaşadı. 28 Şubat sürecinde öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen Nazım Erol, 12 yılın ardından atandığı Etimesgut İlkokulu''nda mesleğe tekrar dönmenin heyecanını ve öğrencilerine karşı özlemini, ''Öğretmenlik heyecanım hala ilk günkü gibi'' sözleriyle ifade etti.

ÇİÇEKLERLE KARŞILANDILAR

Milli Eğitim Bakanlığının gerçekleştirdiği 40 bin öğretmenin ilk atamasının ardından öğretmenler dün işbaşı yaptı. Bulundukları illerden atandıkları illere gelen öğretmenler için Bakanlık bu yıl ilk kez karşılama törenleri düzenlendi. İl ve ilçelerde çiçeklerle karşılanan öğretmenler 3 gün sürecek uyum programda öğretmenlik mesleği, uygulaması ve atandığı çevredeki kurumlar ile çevrenin sosyolojik kültürel özellikleri konusunda bilinçlendirilecek.

''HEYECANIM İLK GÜNKÜ GİBİ''

Ataması yapılan öğretmenler arasında meslek heyecanını en derinden yaşayanlar, 28 Şubat sürecinde görevi elinden alınan ve Bakanlığın tanıdığı hak ile tekrar atanan öğretmenler oldu. Bu öğretmenlerden biri olan Nazım Erol, mesleğinden ayrı geçirdiği 10 yılın ardından okuluna tekrar kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, duygularını, ''Geçen zamanın ardından biraz acemilik dönemi de yaşayacağız ama öğretmenlik heyecanım hala ilk günkü gibi'' sözleriyle ifade etti.

''GEÇ DE OLSA YERİNİ BULDU''

Erol, 1998 yılında üniversite öğrencisi olduğu sırada kaldığı eve düzenlenen ideolojik baskın sonucu, evinde bulunan Salih Mirzabeyoğlu ve Nazım Hikmet kitapları ile mizah dergileri suç unsuru gösterilerek yargılanmış. Daha sonra 2001 yılında öğretmenliğe atanmasının ardından, hakkındaki yargı kararı sebep gösterilerek, ''Memurluk yapma hakkını kaybettiği sonradan anlaşılmıştır'' yazısı ile mesleğinden ihraç edilmiş. Sonrasındaki süreçte zor günler yaşadığını ve inşaatlarda çalıştığını belirten Erol, geriye dönük hakların iadesi konusunda da adım atılmasını istiyor.

11 yıl önce