|

Moğolistan’a FETÖ uyarısı

Türkiye Moğolistan’ı ülkedeki FETÖ yapılanması konusunda uyardı. Türkiye Büyükelçisi Murat Karagöz, “Bu yapılanmanın, Moğol toplumu ve gençleri için ilerideki yıllarda büyük bir tehlike teşkil edebileceğini söyledik ve Moğolistan'ı FETÖ tehlikesine karşı uyardık” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:44 - 21/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Türkiye Ulan Bator Büyükelçisi Murat Karagöz, “FETÖ'nün maalesef tüm Avrasya coğrafyasında olduğu gibi burada da bazı yapılanmaları söz konusu. Bu yapılanmanın, Moğol toplumu ve gençleri için ilerideki yıllarda büyük bir tehlike teşkil edebileceğini söyledik ve Moğolistan'ı FETÖ tehlikesine karşı uyardık.” dedi.



TÜRK DENİLİNCE YÜZLER GÜLÜYOR


İki ülke arasında insani ilişkilerin son derece geliştiğini belirten Karagöz, Moğolistan'da Türk dendiğinde insanların yüzünün güldüğünü ve bunu her zaman hissettiklerini bildirdi. Karagöz, 1990'lı yıllardan itibaren çok sayıda öğrencinin üniversite eğitimini Türkiye'de aldığına dikkati çekerek, “Burada sokağa çıktığınızda konuşulan önemli yabancı dillerden biri de Türkçedir. Bu hem bizim için bir prestij konusu hem de iş adamlarımız için önemli bir imkan.” diye konuştu.



BURADA BÜYÜK GÜNDEM OLDU


Büyükelçi Karagöz, 15 Temmuz darbe girişiminin Moğolistan'da da büyük gündem olduğunu ve Türkiye'de yaşanan sıkıntıların yakından hissedildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Büyükelçilik olarak 16 Temmuz sabahından itibaren, Moğolistan medyası ve kamuoyunu Türkiye'de yaşananlar hakkında aydınlatmaya çalıştık. Yaptığımız açıklamalarda, Türkiye'nin çok tehlikeli bir noktadan geri döndüğünü ve değişik alanlarda halen mücadele ettiğini vurgulamaya çalıştık. FETÖ'nün maalesef tüm Avrasya coğrafyasında olduğu gibi burada da bazı yapılanmaları söz konusu. İleride, Moğolistan'ın da Türkiye'deki gibi bir sıkıntıyı yaşamasını arzu etmediğimizi hem resmi kanaldan hem de yazılı ve görsel medya aracılığıyla kamuoyu ile paylaştık”


#FETÖ
#Murat Karagöz
#Avrasya
8 yıl önce