|

Mevlüt Uysal zabıta döven müdürü görevden uzaklaştırdı

İstanbul'da emniyet şeridini kullandığı gerekçesiyle zabıta memuruna bağıran ve tokat atan İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali hakkında gece yarısı kritik bir gelişme yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Zabıta Daire Başkanını görevden uzaklaştırdım ve hakkında soruşturma başlattım" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak ve
08:00 - 22/12/2017 Cuma
Güncelleme: 11:00 - 22/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Zabıta memuru yediği tokadın ardından bir süre sonra bayılarak yere yığıldı.
Zabıta memuru yediği tokadın ardından bir süre sonra bayılarak yere yığıldı.

İstanbul'da emniyet şeridini kullanan zabıta memuruna bağıran ve tokat atan İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali'ye karşı bir tepki de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'dan geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, gece yarısı Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada, olaydan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Başkan Uysal, Zabıta Daire Başkanı Karali'nin görevden uzaklaştırıldığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

"Her çalışanımız saygıdeğer"

Uysal açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Zabıta memuruna şiddet’ görüntüleri çok üzücü ve insanlık adına utanç vericidir. Ben de haklı tepkilerini gösteren vatandaşlarımızla aynı duyguları yaşadım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde konumu ve sıfatı ne olursa olsun her çalışanımız saygıdeğerdir.


"Vatandaşlarımız emin olsun"

Zabıta kardeşimize yapılan çirkin muamele nedeniyle Zabıta Daire Başkanını görevden uzaklaştırdım ve hakkında soruşturma başlattım. Vatandaşlarımız gerekli işlemlerin titizlikle yapılacağından emin olsunlar.


  • Ne olmuştu?
  • 1 hafta önce zabıta müdürlüğünün İstanbul Kartal'daki merkezinde çekilen görüntülerde, zabıta memurunun emniyet şeridini kullandığını gören Karali, sürücüsünü yanına çağırmıştı. Daire Başkanı bağırdı, zabıta memuru ise 'hazır ol' konumunda onu dinledi.
  • Tayfun Karali bağırıp çağırmakla kalmadı, herkesin ortasında zabıtayı defalarca kez tokatladı.
  • Zabıta memuru, Daire Başkanı'nın saldırısı karşısında önüne bakıp bekledi.

#İBB
#Mevlüt Uysal
#Tayfun Karali
6 yıl önce