|

Meteorolojiden İstanbullulara 'yaklaşıyor' uyarısı

Meteoroloji’den gelen son bilgilere göre sağanak yağış yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alacak. Gelen son radar görüntülerine göre yağışlar İstanbul’un doğusundan bölgeyi etkisi altına almaya başlayacak. Bu konuda vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarıda bulunan Meteoroloji İstanbul başta olmak üzere bazı illerde bugün hava durumunun nasıl olacağını da açıkladı.

Yeni Şafak
09:55 - 29/05/2018 Salı
Güncelleme: 09:57 - 29/05/2018 Salı
IHA
Meteorolojiden yapılan açıklamada yağmur bulutlarının İstanbul'a doğru ilerlediği kaydedildi.
Meteorolojiden yapılan açıklamada yağmur bulutlarının İstanbul'a doğru ilerlediği kaydedildi.

Meteoroloji’den gelen son bilgilere göre İstanbul’da bugün gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışlar İstanbul’un doğusundan başlayacak ve tüm bölgeyi bugün aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde etkisi altına alacak.

Ülkenin batısında sağanak etkili olacak

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Çanakkale ile İzmir'in kuzey kesimleri dışında ülke genelinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  • Yağışların Göller yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Sivas, Bingöl, Muş, Ordu çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 mm/m2), Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 mm/m2) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, yurdun genelinde mevsim normalleri civarında seyreden havaların bu şekilde devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz ve İç Anadolu'nun doğusunda yer yer güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

#İstanbul
#Hava durumu
#Meteoroloji
6 yıl önce