|

Meteoroloji uzmanı İstanbul için tarih verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 6 derece azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. İstanbul bugün aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Ankara öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı geçecek. Öte yandan 12 ile de sağanak uyarısı yapıldı. Meteoroloji uzmanı ise İstanbul için uyardı ve İstanbul ne zaman kar yağacak sorusuna sosyal medyadan cevap verdi.

Yeni Şafak
10:40 - 19/12/2017 Salı
Güncelleme: 10:50 - 19/12/2017 Salı
Diğer
Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için kar uyarısında bulundu.
Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için kar uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 6 derece azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle kuzey yönlerden, iç kesimlerde bu sabah saatlerinde güney yönlerden, öğle saatlerinden sonra kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise pazar günü veya pazartesi sabahı İstanbul'un kar ile tanışabileceğini söyledi.

Meteoroloji uzmanı Prof. Orhan Şen ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hafta sonuna kadar soğuk hava ve yağışın devam edeceğini açıkladı.

Şen, "Hafta sonu pazar günü İstanbul ve Marmara'da kar olasılığı yüksek. Eğer sistem zayıflamaz ise pazar akşam veya akşam üstü kar var. Sistem yeteri kadar soğumaz ise kuvvetli karla karışık yağmur olur. Bu nedenle İstanbul'da pazar ve pazartesine dikkat" yazdı.

Meteoroloji ise bugün için yaptığı değerlendirmede yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları ve Kütahya, Uşak, Mersin, Adana, Osmaniye, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Ağrı çevrelerinin yağışlı geçeceğini tahmin ediyor.


Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Edirne, Kırklareli ile gece saatlerinde Bilecik, Bolu, Kastamonu çevreleri ve Doğu Anadolu'nun yağış alan kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

  • Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
  • Ankara
    : Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı 8
  • İstanbul
    : Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9
  • İzmir
    : Parçalı bulutlu 13
  • Adana
    : Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 17
  • Antalya
    : Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18
  • Samsun
    : Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14
  • Trabzon
    : Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13
  • Erzurum
    : Parçalı, zamanla çok bulutlu 5
  • Diyarbakır
    : Parçalı bulutlu 13
#hava durumu
6 yıl önce