|

Meşru müdafaa hakkını kullanırız

MGK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Külliye’de toplandı. 5 saat süren toplantı sonrası yapılan açıklamada, Suriye’deki en büyük tehdidin Fırat’ın doğusundaki terör yapılanması olduğu belirtildi. Suriye’de herhangi bir emrivakiye göz yumulmayacağı ve meşru müdafaa hakkının kullanılacağı vurgulanan açıklamada, PYD/YPG konusunda uygulanan çifte standarta da dikkat çekildi.

Haber Merkezi
04:00 - 28/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:24 - 28/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
5 saat süren yılın son MGK’sının gündeminde, Suriye’deki gelişmeler ve Doğu Akdeniz gibi kritik konular yer aldı.
5 saat süren yılın son MGK’sının gündeminde, Suriye’deki gelişmeler ve Doğu Akdeniz gibi kritik konular yer aldı.

MilliCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı 5 saat sürdü. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, Suriye’de herhangi bir emrivakiye göz yumulmayacağı ve meşru müdafaa hakkının kullanılacağı vurgulandı. Bildiride, “Bazı ülkelerin, proje terör örgütleri FETÖ/PDY ile PKK/KCK’nın Suriye kolu PYD/YPG’yi terör örgütü olarak görmemesi terörizmle mücadeleye zarar veriyor.” ifadesi kullanıldı.

GÖÇE DUYARSIZ KALINMAYACAK

Suriye ve Irak’ta yuvalanan terör örgütlerinin varlığından kaynaklanan tehdide karşı mücadelenin kesintisiz ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Bildiride şunlar kaydedildi: “Siyasi çözüme en büyük tehdidin Fırat’ın doğusundaki terör yapılanmasından geldiği belirtilmiştir. Suriye’de herhangi bir emrivakiye göz yumulmayacağı ve meşru müdafaa hakkının kullanılacağı vurgulanarak, PKK/PYD-YPG’nin bölge halkına zulmederek ve göçe zorlayarak değiştirdiği demografik yapıya karşı da duyarsız kalınmayacağı güçlü şekilde ifade edilmiştir.”

HAKLARIMIZI KORURUZ

Türkiye’nin Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’deki hak ve menfaatlerinin son gelişmeler çerçevesinde değerlendirildiği kaydedilen bildiride, “Bölgedeki tek yanlı ve uluslararası hukuku çiğneme teşebbüsleri ile cepheleşme girişimlerinin bölge ve dünya barışına katkı sağlamayacağı, uluslararası hukuka uygun ve Meclis iradesine dayanan kararlılığımızın dikkate alınması gerektiği belirtilmiştir. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerine aykırı hiçbir gelişmeye müsaade edilmeyeceği teyit edilmiştir.” ifadesi kullanıldı.

  • Trump ile Arjantin’de görüşecek
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Donald Trump ile Arjantin’deki G20 Zirvesi’nde görüşecek. Görüşme planını, Beyaz Saray adına Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton duyurdu.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#MGK
5 yıl önce