|

Malazgirt’te Yenikapı ruhu

Malazgirt Zaferi’nin 947’nci yıldönümü bu yıl Cumhurbaşkanlığı himayesinde 3 gün sürecek olan etkinliklerle kutlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli de 26 Ağustos tarihinde Muş’taki törene katılacak.

Nur Banu Aras
04:00 - 20/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:33 - 20/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Türklere Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü, bu yıl da görkemli törenlerle kutlanacak.
Türklere Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü, bu yıl da görkemli törenlerle kutlanacak.

Türklere Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü, bu yıl da görkemli törenlerle kutlanacak. Malazgirt Zaferi’nin 947’nci yılı kutlamaları için hazırlıklar başladı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde 3 gün sürecek olan törenler 24 Ağustos’ta Bitlis’in Ahlat ilçesinde başlayacak ve 26 Ağustos’ta Malazgirt’te sona erecek. Kutlamalarda, geleneksel spor ve uygulamalar, kültür etkinlikleri ile dini merasimler yapılacak.

İKİ LİDERDEN ‘2071’ MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanısıra MHP lideri Devlet Bahçeli de 26 Ağustos tarihinde Muş’taki törene katılacak. İki liderin, kutlamaların son gününde Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Park alanındaki törende Malazgirt Zaferi’nin bininci yılı olan “2071 hedefleri” odaklı mesajlar vermesi bekleniyor. Erdoğan’ın da sık sık vurguladığı bu yılki törenlere 100 bin kişinin üzerinde katılım öngörülüyor.

ALPARSLAN GİBİ YOLA ÇIKACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün gerçekleştirilen AK Parti’nin 6’ncı Olağan Kongresi’nde Malazgirt Zaferiyle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: “Yapacağımız çok şey var. Atacağımız adımlar çok. Şu anda ağustos ayını geride bırakıyoruz. 26 Ağustos’ta Malazgirt’teyiz. Malazgirt’ten Sultan Alparslan gibi yeniden yola çıkacağız. Arkadan 30 Ağustos geliyor. 30 Ağustos’ta da yine Kocatepe’deki gibi dimdik ayakta duruşumuzun işaretini vereceğiz.”

#İstanbul
#Yenikapı
#Recep Tayyip Edoğan
#Devlet Bahçeli
6 yıl önce