|

Kripto yapıya ankesör baskını

Ankesörlü telefon soruşturması kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda 12’si aktif görevde olan 30 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Samsun merkezli 10 ilde de 12’si muvazzaf 17 şüpheli gözaltına alındı. Aksaray’da ise harp okullarından ihraç edilmiş 9 şüpheli yakalandı.

Haber Merkezi
04:00 - 1/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:52 - 1/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Aksaray’da ankesörlü telefonlardan ardışık olarak arandıkları tespit edilen 10 şüpheliden 9’u gözaltına alındı.
Aksaray’da ankesörlü telefonlardan ardışık olarak arandıkları tespit edilen 10 şüpheliden 9’u gözaltına alındı.

Ankesörlü telefon görüşmeleri üzerinden yürüyen FETÖ soruşturmalarında, kripto yapıyı çözmede büyük yol alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 30 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Örgütün mahrem imamlarıyla ankesörlü ve kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve örgütle irtibatlı oldukları gerekçesiyle 4 albay, 3 yarbay, 2 binbaşı, 7 yüzbaşı, 5 üsteğmen, 3 teğmen, 6 astsubay olmak üzere toplam 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Şüphelilerin 12'sinin aktif görevde olduğu, diğerleri hakkında soruşturma nedeniyle idari işlem uygulandığı belirtildi.

26 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Samsun merkezli 10 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda da mahrem imamlarla ankesörlü telefonlar aracılığıyla irtibat kurdukları belirlenen 12'si muvazzaf 17 şüpheli gözaltına alındı. Samsun, Tekirdağ, Tunceli, Van, İzmir, Ordu, Ankara, Çanakkale, Kırklareli ve Kastamonu'da subay, astsubay ve uzman çavuşlardan oluşan 12 muvazzaf ile 4'ü kapatılan kara harp okulu öğrencisi, biri meslekten ihraç edilmiş asker, 17 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, emniyete götürüldü. Aksaray'da ise ankesörlü telefonlardan ardışık olarak arandıkları tespit edilen 10 şüpheliden 9'u gözaltına alındı. Yakalanan 9 şüphelinin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından öğrenim gördükleri harp okullarından ihraç edildikleri belirlendi.

#FETÖ
#Kripto yapı
6 yıl önce