|

Kobra operasyonu

İstanbul’da polis, yurda kaçak sokulan bin 725 tüp kobra zehiri ele geçirdi. Piyasa değeri yaklaşık 30 milyon lira olan zehirin, bugüne kadar gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan en yüksek miktar oduğu açıklandı. Olayla ilgili bir kişi gözaltında.

Yeni Şafak ve
08:00 - 14/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:37 - 14/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​İstanbul’da gerçekleştirilen bir operasyonla rekor seviyede 1725 tüp kobra zehiri ele geçirildi.
​İstanbul’da gerçekleştirilen bir operasyonla rekor seviyede 1725 tüp kobra zehiri ele geçirildi.

İstanbul’da gerçekleştirilen bir operasyonla rekor seviyede 1725 tüp kobra zehiri ele geçirildi. Bir istihbaratı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, E.Ç. isimli kişinin, kaçak yollarla yurda sokulan yılan zehirlerini bazı ilaç ve kimya şirketlerine satmak için irtibat kurduğunu belirledi.

PANZEHİRİ DE İÇİNDE

Teknik ve fiziki takibe alınan zanlı, 11 Aralık’ta Bahçelievler’de aracıyla seyir halindeyken düzenlenen baskında gözaltına alındı. Otomobil’de yapılan aramada, bin 725 cam tüp içerisinde kimyasal madde ele geçirdi. Laboratuvar ortamında yapılan incelemede, tüpler içerisindeki sıvıların, kobra yılanı zehri olduğu anlaşıldı. Zehirlerin tüplere panzehirleriyle koyulduğu görüldü. Zehirin piyasa değerinin yaklaşık 30 milyon lira olduğu öğrenildi. Hatırlanacağı gibi 1 Aralık’ta Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Fatih’teki tarihi surlarda düzenlenen operasyonda 123 tüp kobra yılanı zehri ele geçirilmişti. Ancak son baskında ele geçen bin 725 tüp kobra yılanı zehirinin, Türkiye tarihinin tek seferde ele geçen en yüksek miktarı olduğu bildirildi. Şüphelinin sorgusu sürüyor.

  • 8 saniyede fili öldürüyor
  • Kobra zehiri, dünyanın en etkili ve ölümcül zehirlerinden olarak biliniyor. Tek damlasıyla bir fili 8 saniyede öldürebiliyor. Günümüzde kobra zehiri, damar daraltıcı ve kanamayı durdurucu ilaç yapımında, sara hastalığı ile eklem iltihaplanması tedavisinde kullanılabiliyor. Kanser hastalarına verilen kemoterapi ilaçlarının içinde de yılan zehiri bulunuyor. Bu zehir ayrıca, kimyasal silahların ayrıştırılması, doping ve kozmetik sanayiinde de tüketiliyor.
#Kobra
#operasyon
6 yıl önce