|

Kızıyla bayramlaşıp organlarını bağışladı

Trafik kazasında ağır yaralanan ve 3 gün önce beyin ölümü gerçekleşen Aleyna Hatun Budanır’ın organları 6 kişiye hayat verdi. Aleyna, baba Şahimerdan Budanır’ın, “Kızımla bayramın birinci günü vedalaşayım, sonra organları alınsın” talebi üzerine makineye bağlı yaşatılıyordu.

Yeni Şafak
04:00 - 22/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:30 - 22/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Aleyna Hatun Budanır
Aleyna Hatun Budanır

Antalya’da 5 gün önce trafik kazasında ağır yaralanan Aleyna Hatun Budanır’ın (17), 2 gün önce beyin ölümü gerçekleşti. Baba Şahimerdan Budanır’ın, “Kızımla bayramın birinci günü vedalaşayım, sonra organları alınsın” talebi üzerine makineye bağlı yaşatılan Budanır’ın organları, dün sabah alındı. Budanır’ın kalbi, böbrekleri, karaciğeri, akciğeri, pankreası ile 2 korneası, organları 6 hastaya can, 2 hastaya ışık olacak.

‘EN AĞIR CEZAYI ALSINLAR’

Acılı baba Şahimerdan Budanır, kızının yaşarken de organlarını bağışlamak istediğini anlatarak, “Biz de beyin ölümü gerçekleşince tüm organlarını bağışladık” dedi. Kızının hayattan koparıldığını söyleyen Budanır, “Aleyna’yı hayattan koparan, ölümüne neden olan sürücülerin cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Kazanın hemen ardından oluşturulan tutanakta kızının suçlu bulunarak yanlış yerde yolcu indiren sürücü ile kızına çarparak ağır yaralanmasına neden olan sürücünün tali kusurlu bulunmasına isyan eden Şahimerdan Budanır, “Yan yolda bulunan yolcu indirme cebine girmeyip anayol üzerinde yolcu indiren ve karşıya geçerken aşırı hızla gelip kızımın beyin ölümüne neden olan sürücünün en ağır cezayı almalarını istiyorum. Kızımın kanı yerde kalmasın” diye konuştu.

#Aleyna Hatun Budanır
#Şahimerdan Budanır
6 yıl önce