|

Kimse yanlış hesap yapmasın

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz ve Ege’de ‘Beyaz Fırtına Tatbikatı’na katılan birlikleri denetledi. Afrin, Ege, Doğu Akdeniz ve Karadeniz’i yakından izlediklerini ifade eden Akar, “Bize düşecek görev olursa vatanımız için gözümüzü kırpmadan yerine getiririz. Dolayısıyla bu konuda kimse yanlış hesap yapmasın” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:57 - 21/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Genelkurmay Başkanı Akar, Doğu Akdeniz ve Ege’de ‘Beyaz Fırtına Tatbikatı’na katılan birlikleri denetledi.
​Genelkurmay Başkanı Akar, Doğu Akdeniz ve Ege’de ‘Beyaz Fırtına Tatbikatı’na katılan birlikleri denetledi.

Tatbikatın sancak gemisi TCG Gaziantep’te konuşan Org. Akar, TSK’nın FETÖ’den temizlendikçe güçlendiğini vurguladı. Ege’deki gelişmelere de değinen Akar, “Afrin’deki, Doğu’daki faaliyetleri de yürütürüz, Akdeniz’de, Ege’de bir görev olursa onu da yerine getiririz. Kimse yanlış hesap yapmasın” dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Doğu Akdeniz ve Ege’de icra edilen Beyaz Fırtına Tatbikatı'na katılan unsurları denetledi.

TEMİZLENDİKÇE GÜÇLENDİK

Tatbikatın sancak gemisi TCG Gaziantep’te Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu'ndan brifing alan Org. Akar, beraberindeki komutanlarla geminin savaş harekat merkezini denetledi. Gemi personeliyle de bir araya gelen Akar şunları söyledi: “15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra birtakım sıkıntılar yaşandı ama biz güçlendik. FETÖ üyelerinden temizlendikçe güçlendiğimizi görüyoruz.”


365 GÜN AYNI MÜCADELE

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yanı sıra Suriye’nin kuzeyindeki bölgelerde de terör örgütlerine yönelik mücadelenin sürdüğünü hatırlatan Org. Hulusi Akar, “TSK milletimizin emrinde daima görevini sürdürüyor. Doğu ve Güneydoğu’da terörle mücadele ilkbahar-yaz, sonbahar-kış olarak ayrılıyordu. Bunu kaldırdık, mücadelemiz 365 gün aynı şiddet ve tempoda devam ediyor. Belli bir noktaya gelindi. Gayretimiz son teröristi etkisiz hale getirerek bu işi bitirmek” dedi.

AFRİN DÜNYAYA ÖRNEK

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı'nın başarıyla gerçekleştirildiğini hatırlatan Org. Hulusi Akar, şunları söyledi: “Zeytin Dalı Harekatı, hiçbir ülkenin yapmadığı hassasiyetteki planlamalar sonucunda tek bir masuma zarar vermeden tamamlandı. Buna rağmen ciddi anti propaganda yapıldı. Musul’a, Halep’e, Rakka’ya, Doğu Guta’ya yapılan operasyonlara bakın, bir de harekattan sonra Afrin'e.”

DİYALOGDAN YANAYIZ

Org. Akar, Ege'deki gelişmelere de değindi: “Biz iyi komşuluk ilişkileri içinde faaliyetlerimizi yürütmek istiyoruz. Ancak şunu da söylüyoruz; Afrin'deki faaliyetleri de, Doğu ve Güneydoğu'daki faaliyetleri de yürütürüz. Akdeniz'de, Ege'de bir görev olursa onu da yerine getiririz. Dolayısıyla bu konuda hiç kimsenin yanlış hesap yapmaması lazım. Diyalog ve işbirliği çalışmazsa tereddütsüz şekilde yetkilerimizi kullanacağımızı ifade ettik.”

#Hulusi Akar
#Afrin
#Ege
#Doğu Akdeniz
6 yıl önce