|

Kazdıkları çukura gömeriz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Münbiç’te teröristler tarafından açılan çukurlara yönelik, “Bununla ilgili uyarılarımızı ABD makamlarına yaptık, kendi tedbirlerimizi aldık. Terör örgütü daha önce olduğu gibi kazdığı çukurlara kendisinin gömüleceğini bilmelidir” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 10/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 06:15 - 10/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,
​Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Münbiç’te teröristler tarafından açılan çukurlara yönelik bilgi ve raporların olduğunu, bunları yakından takip ettiklerini belirterek, “Bununla ilgili uyarılarımızı da ABD makamlarına yaptık, ayrıca biz de kendi tedbirlerimizi aldık. Terör örgütü daha önce olduğu gibi yeri ve zamanı geldiğinde kazdığı çukurlara kendisinin gömüleceğini bilmelidir.” dedi.

ABD İLE EĞİTİMLER BAŞLADI

Bakanı Akar, Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca icra edilecek müşterek devriye faaliyetlerine yönelik ortak eğitimlerin, dün itibarıyla başladığını açıkladı. Akar, ABD ile oluşturulan Münbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri kapsamda, Münbiç'teki terör örgütü PYD/YPG/PKK varlığına son vermeyi amaçladıklarını belirtti. Bakan Akar, "Hedefimiz teröristlerin elindeki ağır silahların toplanması, PYD/YPG/PKK'nın Münbiç'ten çıkarılması ile istikrar ve güvenliğin teminiyle yerel güvenlik ve yerel yönetim unsurlarının PYD/YPG/PKK'dan en kısa sürede temizlenmesi ve Münbiçlilerin şehirlerine dönmelerinin bir an önce sağlanmasıdır" ifadesini kullandı.

GAZİANTEP’E GELDİLER

Eğitimlere katılacak ilk grup ABD'li personelin, 2 Ekim'de, Gaziantep'e geldiğini hatırlatan Akar, "Eğitimlerin tamamlanmasını müteakip, bölgede istikrar ve güvenliği sağlamak ve terörist faaliyetleri önlemek maksadıyla müşterek birleşik devriye faaliyetleri başlayacaktır" diye konuştu. Akar, 90 günlük takvimin oldukça gerisinde olunmasına rağmen Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca, 18 Haziran 2018'de başlayan bağımsız devriye faaliyetlerinin, planlandığı şekilde devam ettiğini de kaydetti.

  • Hava Harp Okulu ders başı yaptı
  • Bakan Akar, Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu’nun yeni eğitim-öğretim yılı açılışına katıldı. Törene Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz de katıldı. Rektör Prof. Dr. Erhan Afyoncu’nun “Mustafa Kemal Atatürk ve Yıkılan Bir İmparatorluk’tan Cumhuriyet’e” konulu ilk dersi verdiği tören dereceye giren öğrencilere ödüllerinin dağıtılmasıyla sona erdi.

Akar Camii gün sayıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ailesiyle inşaatına destek verdiği Kayseri Şehir Mezarlığı'ndaki cami açılışa hazırlanıyor. Bakan Akar'ın ismini taşıyan ve Selçuklu mimarisiyle inşa edilen caminin yapımına 1 yıl önce başlandı. Yaklaşık 800 metrekarelik tavan alanı olan ve 750 kişilik tasarlanan cami, Selçuklu motiflerinin yanı sıra modern yapısıyla da dikkati çekiyor. Son hazırlıkların yapıldığı caminin açılışının, 13 Ekim Cumartesi günü Kayseri'ye gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması planlanıyor.  KAYSERİ


#​Milli Savunma Bakanlığı
#Hulusi Akar
6 yıl önce