|

Kayseri’de ulaşıma katlı çözüm

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentteki ulaşımı daha konforlu hale getirmek için yaptığı Melikgazi Katlı Kavşağı Bakan Özhaseki’nin de katıldığı törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, rekor yatırımlara imza attıklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:12 - 2/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Açılış törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı
Açılış törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentteki ulaşımı daha konforlu hale getirmek için yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Kış girmeden önce temeli atılan Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile Kızılırmak Caddesi’nin kesiştiği kavşaktaki Melikgazi Katlı Kavşağı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katıldığı törenle hizmete açıldı. Törende Büyükşehir Belediyesi’nin üç yıllık ulaşım yatırımlarına ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu sürede rekor yatırımlara imza attıklarını söyledi.

HER HAFTA BİR AÇILIŞ

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, milletvekilleri İsmail Tamer, Hülya Nergis ve Sami Dedeoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, geçen hafta Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında okul ve caminin temelini attıklarını, bu hafta Melikgazi Katlı Kavşağı’nın açılışını yaptıklarını belirtti ve bundan sonra her hafta bir açılış veya temel atma ile yatırımları sürdüreceklerini söyledi.

YATIRIMLAR GELECEK İÇİN

Klasik belediyecilik hizmetlerini en üst seviyede yaparken Kayseri’nin geleceğini de planlayarak buna uygun yatırımları yaptıklarını vurgulayan Başkan Çelik, her alanda birbirinden yeni projelerle her noktada çalıştıklarını kaydetti. Üç yılda her biri 1 milyon TL’nin üzerinde 742 ihale yaptıklarını dile getiren Çelik, bunun maliyetinin 1,5 milyar TL olduğunu belirtti. Başkan Çelik, sözlerinin sonunda Melikgazi Katlı Kavşağı’nın 11 milyon TL’ye mal olduğunu ve planlanandan üç ay önce tamamladıklarını dile getirdi.

Törende konuşan Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de Kayseri belediyeciliğinin Türkiye’ye örnek olduğunu belirtti ve bu başarıdan dolayı başta Büyükşehir olmak üzere Kayseri’deki belediyeleri tebrik etti. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da konuşmasında dışarıdan gelenlerin Kayseri’yi övmesinden gurur duyduğunu ifade ederek Kayseri’nin beğenilmesinde en büyük payın belediyeler olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şahin Güven’in dualarıyla açılış kurdelesi kesilerek, hayırlı olsun dilekleriyle Melikgazi Katlı Kavşağı hizmete açıldı.

  • Hizmet, sosyal ve kalkınma
  • Açılış törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise görevi gereği tüm şehirlere gittiğini söyledi ve Kayseri belediyeciliğini diğer şehirlerle karşılaştırdığında bariz bir üstünlük görüldüğünü belirtti. Kayseri’de 1994’ten sonra hizmet belediyeciliğinin başladığını, daha sonra sosyal belediyecilik ve ardından kalkınma belediyeciliğine geçtiklerini vurgulayan Bakan Özhaseki, “Tüm şehirlere gidiyorum ve oradaki belediyelere bilgi vermeye çalışıyorum. Gittiğim her yerde Kayseri’den bahsediliyor. Bu açıdan Kayseri Belediyeciliği dillere destan” şeklinde konuştu.

#Kayseri
#Melikgazi
#Mehmet Özhaseki
6 yıl önce