|

Katliam gibi

İstanbul’da vefat eden 90 yaşındaki Şerife Alptekin’in cenazesi ve ailesini taşıyan midibüs, Malatya’da kontrolden çıkarak devrildi. Katliam gibi kazada, yaşlı kadının 3 torununun da aralarında bulunduğu 7 kişi hayatını kaybederken, 15 kişi de yaralandı.

Yeni Şafak
04:00 - 23/11/2018 Cuma
Güncelleme: 02:43 - 23/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Kaza 7 kişi hayatını kaybetti 15 kişi yaralandı.
Kaza 7 kişi hayatını kaybetti 15 kişi yaralandı.

Malatya'da cenaze taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu 7 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı. Üzücü kaza, dün sabah saatlerinde meydana geldi. İstanbul'da vefat eden 90 yaşındaki Şerife Alptekin'i memleketleri Malatya'nın Hekimhan ilçesine götürmek isteyen aile, Ümraniye Belediyesi'nin tahsis ettiği bir midibüsle yola çıktı. Cevdet Aysel yönetimindeki 34 AFA 667 plakalı midibüs, Darende-Malatya kara yolu Bağlarbaşı mevkiinde, henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak devrildi.

MİDİBÜSTE CAN PAZARI

Kazanın ardından araçta tam bir can pazarı yaşandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada Nesrin Alptekin, Cuma Alptekin, Zeynep Alptekin, Derya Alptekin, Gültaze Karaca, Sevim Topay ve Mesut Akgün olay yerinde feci şekilde can verdi. Yaralanan 15 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Ölenlerin naaşı ile Şerife Alptekin'in tabut içerisindeki cenazesi morga kaldırıldı.

HEPSİ AKRABALARIMIZ

Ailenin yakınlarından Kaya Akgül, "Havanın yağışlı olması nedeniyle büyük ihtimal araç çakıla kaptırılıp, kaza meydana geliyor. Şu an 6 cenazemiz var. Hepsi akrabalarımız. Cuma ve Zeynep Alptekin ile Mesut Akgün, Şerife Alptekin'in torunuydu. Allah böyle acıyı kimseye yaşatmasın" diye konuştu. Nesrin, Cuma, Zeynep ve Derya Alptekin, Gültaze Karaca ile Mesut Akgün'ün cenazeleri, otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. Cenazelerin bugün toprağa verileceği öğrenildi.

#Malatya
#​İstanbul
5 yıl önce