|

Kastamonu’yu dolu vurdu

Kastamonu’da 20 dakikalık dolu yağışı hayatı felce uğrattı. Ev, araç ve işyerlerinin camları kırıldı, çatılar delik deşik oldu. Elektrik ve internet bağlantıları kesildi. 2 bin 165 araç, 428 bina hasar gördü, 38 vatandaş yaralandı.

Haber Merkezi
04:00 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:11 - 15/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Yaklaşık 20 dakika süren dolu yağışı, çok sayıda araç, işyeri ve evin camlarını kırdı.
Yaklaşık 20 dakika süren dolu yağışı, çok sayıda araç, işyeri ve evin camlarını kırdı.

Kastamonu’da ceviz büyüklüğünde yağan dolu hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kentte önceki akşam saatlerinde hava aniden karardı. Ardından başlayan ve yaklaşık 20 dakika süren dolu yağışı, çok sayıda araç, işyeri ve evin camlarını kırdı. Çatıları delik deşik eden dolu, binaların duvarlarında da hasara yol açtı. İnternet bağlantısı koptu, 170 köyün elektriği kesildi. Yağıştan kuşlar da etkilendi. Park ve bahçelerdeki çok sayıda sığırcık ve güvercin gibi kuşların telef olduğu görüldü.

HASAR BÜYÜK

Evinde hasar oluşan Akif Kahraman, her şeyin 10 dakika içinde olup bittiğini söyledi.Yağışın kesilmesinin ardından dışarı çıkıp baktığında evinin çatısında zarar olduğunu gördüğünü belirten Kahraman, “Kiremitler kırılmış, güneş enerjisi sistemi zarar görmüş” dedi. Özay Sakallıoğlu ise otomobilinde büyük zarar meydana geldiğini dile getirdi. Dolu nedeniyle ev ve araçlarında hasar oluşan vatandaşlar, aldıkları rapor ile birlikte AFAD İl Müdürlüğü’nebaşvurdu. Vatandaşlar, Kastamonu’nun afet bölgesi ilan edilerek zararlarının karşılanmasını istedi.


CAN KAYBI YOK

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, düzenlediği basın toplantısında, İhsangazi ilçesi, il merkezi ve Taşköprü Alatarla köyü hattında çok şiddetli dolu yağışı olduğunu söyledi. Karadeniz, “Şu ana kadar vatandaşlardan 2 bin 165 araç, 428 bina olmak üzere 2 bin 593 başvuru alındı. En büyük tesellimiz can kaybının olmamasıdır. 38 vatandaşımız hafif derecede yaralı olarak sağlık kuruluşlarına başvurdu. Ayakta tedavileri yapılıp taburcu edildiler” dedi. Karadeniz, zarar gören vatandaşlara gerekli desteği vermek için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

  • Tamircilere akın ettiler
  • Dolu nedeniyle araçlarının camları kırılan vatandaşlar, Oto Sanayi Sitesi’nde yoğunluk oluşturdu. Aracında hasar oluşan Şaban Han, “Ben de sabah erken saatlerde geldim. Ne yazık ki çok fazla sıra var. Camları takmak için 1 hafta sonraya sıra veriyorlar” dedi.
#Kastamonu
#dolu
6 yıl önce