|

Kartal takipte

Şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen Beşiktaş, 30. haftada evinde ağırladığı Evkur Yeni Malatyaspor’u mağlup ederek derbi öncesinde zirve iddiasını sürdürdü. Kartal; Negredo, Talisca ve Quaresma ile 3 puana uzanırken, misafir takımın tek sayısı Pereira’dan geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:33 - 23/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Zirve yarışındaki G.Saray ve Başakşehir’in ardından Beşiktaş da haftayı 3 puanla kapattı. Siyah beyazlılar, Malatya’yı Negredo, Talisca ve Quaresma ile geçti.
Zirve yarışındaki G.Saray ve Başakşehir’in ardından Beşiktaş da haftayı 3 puanla kapattı. Siyah beyazlılar, Malatya’yı Negredo, Talisca ve Quaresma ile geçti.

Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, kendi sahasında Evkur Yeni Malatyaspor’u 3-1 yendi. Zirveye oynayan Medipol Başakşehir ve Galatasaray’ın kazandığı bir haftada hata yapmak istemeyen siyah-beyazlılar, öne geçtiği maçta beraberliğe düştükten sonra özellikle maçın son bölümlerinde yaptığı baskılı oyunca galip geldi ve hem yarıştaki iddiasını sürdürdü hem de gelecek haftaki Galatasaray derbisi öncesi moral buldu.

Maça hızlı başlayan Beşiktaş, Talisca ile ilk gol girişimini yaptı. 3. dakikada Brezilyalı futbolcunun şutu kaleci Farnolle’de kaldı. 6. dakikada sağdan Quaresma’nın ortasına iyi yükselen Talisca’nın kafa vuruşu üstten auta gitti. Baskısını sürdüren Beşiktaş, aradığı golü 13. dakikada buldu. Quaresma’nın kullandığı kornerde, savunmadan seken topu önünde bulan Alvaro Negredo, yerden sert bir vuruşla siyah-beyazlıları önce geçirdi: 1-0.

31’de Pereira’nın müsait pozisyonda şutunu kalici Fabri kurtardı. 33. dakikada Boutaib’in pasıyla ceza sahasının sol tarafında topu kontrol eden Pereira’nın çektiği şut kaleci Fabri’nin müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 1-1. 52. dakikada Babel’in hatasında topu kaparak sol kanattan ilerleyen Adem Büyük ceza sahası içine ortasını yaptı. Kademeye giren savunma oyuncuları topu uzaklaştırdı.

57. dakikada sağdan ilerleyen Quaresma’nın ceza sahası içine ordasında Talisca’nın kafa vuruşunu kaleci Farnolle çok iyi bir refleksle çıkarmayı başardı. 67’de Boutaib’in şutunda kaleci Fabri topu kontrol etti. 81. dakikada soldan Adriano’nun ortasında altıpas önünde Talisca kafayla topu ağlara gönderdi: 2-1. 88’de Quaresma’nın şutunu Sadık elle kesince Beşiktaş frikik kazandı. Topun başına geçen Portekizli yıldız şık bir vuruşla maçın skorunu belirledi: 3-1.

Caner Erkin sezonu kapattı

Maçın 52. dakikasında sakatlanan ve oyundan çıkan Caner Erkin sezonu kapattı. Sağ diz iç yan bağında 2. derece yırtık tespit edilen milli futbolcunun oyuna devam edemedi. Kulüpten yapılan açıklamada Caner’in sağ diz iç yan bağ (Grade 2) yırtığı tespit edildiği ve özel dizlik ile tedavi edileceğini söyledi.

Kırılma anı Talisca’nın golü

Beşiktaş’ın ilk golünü atan Negredo iddialı konuştu. Ligdeki 7. golünü atan İspanyol forvet, “Maçın kırılma anı Talisca’nın 2. golüydü. Takıma katkı yaptığım için memnunum. Bu sene tansiyonu yüksek maçlar oynadık. G.Saray maçı da onlardan biri olacak. Zirvede kalmak için oraya kazanmaya gideceğiz” diye konuştu.

Puan kaybetme lüksümüz yok

Dünkü maçın 42. dakikasında Murat tarafından sert faule maruz kalan Quaresma, pozisyon hakkında konuşmadı. Attığı golden sonra Şenol Güneş’e giden Portekizli yıldız, “Bundan sonraki haftalarda puan kaybetme lüksümüz yok. Arkadaşlık ve dayanışmamız çok güzel. İsteseler de istemeseler de kimse bozamayacak” dedi.


Haksızlık varsa bize yapılıyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Evkur Yeni Malatyaspor maçı sonrası sert açıklamalar yaptı. Malatya karşısında hakettikleri bir galibiyet aldıklarını belirten Güneş, Malatya çalıştırıcısı Erol Bulut’un “Burada Beşiktaş’a karşı kaybetmedik” sözlerine tepki göstererek, “Hakemse çok özür dilerim, bu algıyı yapmaya devam ediyorlar. Bir haksızlık varsa bize var. G.Birliği maçında Babel atıldı. Aynı Halis Özkahya daha kötüsü yapıldı kırmızı kart vermedi. Konuşmamamız salaklığımız değil. Konuşmuyorsak bunu federasyon da biliyor. Susmamız bizi haksız yapmamızı göstermez. Hakem haksızlığı varsa bize var” dedi. Kendisini ‘Geçmiş olsun’ diye arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Güneş, “Orada kendisine ‘Sizin kendi işleriniz daha yoğun. Biz bu işleri kurtarmaya çalışacağız. Ama zaman ayıracaksa sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Aziz Yıldırım, Sayın Fikret Orman; ben de geleyim onlar kulüp adlarına gelsinler ben Trabzonspor, Beşiktaş, F.Bahçe adına değil bir futbolsever olarak her şeyi konuşalım, televizyon da yayın yapsın’ dedim. Volkan ve Aykut Kocaman olaylar olunca yanıma gelmiş. Haberim yok. Bana ‘neyin var’ diye sormadı. Ben hiçbir şey yapmadım. Arkamı dönmedim. Taş gelmiş, çakmak gelmiş hatırlamıyorum. Eğer kumpas varsa böyle var. Haksızlık yapılıyorsa bize yapılıyor. Benim keyfim kaçtı. Bugünlere namusumuzla geldik. Yokluktan geldim. Yine oraya giderim” diye konuştu.

#Negredo
#Talisca
#Quaresma
6 yıl önce