|

Kara kıtada ‘tebessüm’

Tebessüm Derneği, bu Kurban Bayramı’nda da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü. Nijer, Mali, Tanzanya, Çad, Kamerun ve Sri Lanka’daki 50 bin ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırıldı. Kurban organizasyonunun yanı sıra çocuklara kıyafet ve bayram harçlığı da dağıtıldı.

Fatih Özer
04:00 - 24/08/2018 Cuma
Güncelleme: 00:54 - 24/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
İhtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafet dağıtımı da yapıldı. Bu kapsamda Ay-Yıldızlı tişörtlerini giyen çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.
İhtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafet dağıtımı da yapıldı. Bu kapsamda Ay-Yıldızlı tişörtlerini giyen çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

Tebessüm Derneği, Kurban Bayramı'nda Afrika’da açlık ve yoksulluğa karşı umut ışığı oldu. Organizasyon kapsamında dünyanın en fakir ikinci ülkesi Nijer başta olmak üzere Kamerun, Çad, Tanzanya, Sri Lanka ve Mali’de yüzlerce kurban kesildi. Yapılan yardımlar sayesinde 50 bin ihtiyaç sahibi aileye kurban eti dağıtıldı. Bölgede yeterli beslenememeye bağlı salgın hastalıkların arttığı bilgisini verildi.


AY-YILDIZLI BAYRAMLIK

Kurban organizasyonunun yanı sıra çocuklara bayramlık da dağıtıldı. Yüzlerce çocuğa hayırseverlerin gönderdiği oyuncak, kıyafet ve bayram harçlıkları verildi. Ay-Yıldızlı tişörtleri giyen çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Türkiye için ellerini semaya açan çocuklar başta yardım eden hayırseverler olmak üzere tüm ümmet için dua etti.

ŞEHİT FIRAT İÇİN SU KUYUSU

Tebessüm Derneği'nin, açlığın yanı sıra kuraklıkla da mücadele eden Afrika'nın birçok yerinde açtığı su kuyusu sayısı da 100'e ulaştı. 2015'te Ege Üniversitesi kampüsünde PKK'lılar tarafından uğradığı saldırı sonucu şehit olan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu da unutulmadı. Dernek tarafından Çad’da açılan son su kuyusuna şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismi verildi

#Afrika
#Türkiye
#Sosyal yardım
6 yıl önce