|

Kamuflajın hikayesi ortaya çıktı

Aslında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ilk kamuflaj üniformayı iki ay önce Zeytin Dalı harekâtı ile ilgili bilgi alırken giymişti. Başkomutan sıfatına sahip Cumhurbaşkanı, Hatay’da brifing alırken üzerinde asker parkası vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanatçılar, gazeteciler ve sporcuların da katıldığı Oğulpınar Karakolu’ndaki programa sürpriz yaparak, kamuflaj üniforma ile katıldı.

Yeni Şafak
07:47 - 5/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:12 - 5/04/2018 Perşembe
Diğer
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay ziyaretinde kamuflaj giymişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay ziyaretinde kamuflaj giymişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da sınır birliklerini ziyaretine kamuflaj üniforma ile katılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır karakolunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Zeytin Dalı harekatına destek için kente gelen sanatçı ve sporcularla buluşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk defa Zeytin Dalı Harekatı'nın sevk ve idaresinde kullanılan Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeni kamuflajını giymişti.

Kamuflaj askeri üniforma, Cumhurbaşkanı’nın ‘Başkomutan’ sıfatı taşıması sebebiyle tercih edildi.

Diğer yandan Oğulpınar Karakolu kritik bir noktada, güneyden İdlib’e, kuzeyden Afrin’e bakıyor. Cumhurbaşkanı’nın ‘Başkomutan’ sıfatıyla kamuflaj üniforma ile mesaj vermesi bu sebeple de önemliydi.

Özel dikildi

Üniforma Cumhurbaşkanı için özel dikildi. Askeri dikimevi yani ordunun üniformalarını diken Genelkurmay Başkanlığı’nın kendi bünyesindeki dikimevi Cumhurbaşkanı’nın ölçülerini aldı. Üniforma Genelkurmay Başkanı ve ordu komutanlarının giydiği üniformanın aynısı.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre bazı farklı özellikleri var:

  • Üniformanın göğüs bölümünde Erdoğan yazıyor.
  • Sağ kolunda Türk bayrağı var.
  • Sol kolunda ise Cumhurbaşkanlığı forsu yer alıyor.



#Erdoğan
#Kamuflaj
#Hatay
6 yıl önce