|

Kaldığı her ev basıldı

Kayseri Terminali'nde operasyonla yakalanan DEAŞ üyesi Iraklı teröristin bu kente gelmeden önce Kırşehir'de saklandığı tüm evlere baskın düzenlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:34 - 13/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Iraklı Abdulhalık Abdülkadir Ali
Iraklı Abdulhalık Abdülkadir Ali

Terör örgütü DEAŞ üyesi olan ve örgüte muhalif öz kardeşini infaz ettiği görüntüsü sosyal medyada paylaşılan Iraklı Abdulhalık Abdülkadir Ali’nin, Kayseri’de yakalanmadan önce Kırşehir’de kaldığı tespit edildi. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kayseri’de yakalanan zanlıya ait bilgiler doğrultusunda Kırşehir’de kaldığı evlere operasyon düzenledi. Ekipler, Abdülkadir Ali’nin Kırşehir’de saklanmasına aracılık ettikleri iddiasıyla S.H.İ, A.A.F, M.A.K’yı Kırşehir, H.H.İ’yi ise Eskişehir’de gözaltına aldı. Evlerdeki aramada, DEAŞ’ın sözde bayrağı, örgüte ait dokümanlar, fotoğraflar, 50 bin dolar ele geçirildi. Kaldığı evde bulunan bazı fotoğraflarda ise gelin ve damadın olduğu, fotoğrafların üzerine de sözde DEAŞ amblemi ile yazıları yazıldığı belirlendi.


TERMİNALDE YAKALANMIŞTI

Emniyete götürülen 4 kişi, sorgularında, Abdulhalık Abdülkadir Ali’nin Suriye’den yasadışı yollarla Hatay, daha sonra da Kırşehir’e geldiğini ve yaklaşık bir ay kaldığını, yeri tespit edilmesin diye farklı ikametlerde konakladığını, fark edilince de Kayseri’ye gittiğini söyledikleri öğrenildi. Zanlıların, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde işlemleri sürüyor. Kuzey Irak’ta, DEAŞ’a muhalif olduğu için polis ağabeyini infaz ettiği görüntüsü terör örgütü DEAŞ’ın propagandası amacıyla sosyal medyada paylaşılan Abdülkadir Ali, Kırşehir’den otobüsle gittiği Kayseri’de terminalde yakalanmıştı.

  • Operasyon fırtınası
  • Kırşehir’de Iraklı teröristin kaldığı evlere ilişkin iz takibi devam ederken, yurt genelinde DEAŞ’a yönelik yürütülen operasyonlar da hız kesmiyor. İstanbul’daki çeşitli adreslere gerçekleştirilen baskınlar sonucu yabancı uyruklu 32 kişi gözaltına alındı. Bayrampaşa, Zeytinburnu, Başakşehir, Esenyurt, Tuzla ve Ümraniye’de yapılan eşzamanlı operasyonlar sonucu yakalanan zanlılardan bazılarının Türkiye’de eylem hazırlığında oldukları iddia edildi. Şüphelilerin sorgu işlemleri sürüyor.

#​Kayseri
#DEAŞ
#Irak
6 yıl önce
default-profile-img