|

Kaçın mesajı Gülen’den

FETÖ’nün 25 Aralık soruşturması kapsamında usulsüz dinleme yapmasına ilişkin eski savcı Muammer Akkaş, hakimler Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, Gülen’den talimat alan şüphelilerin hükümeti devirmeyi amaçladıkları belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:13 - 3/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fetullahçı Terör örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 25 Aralık soruşturması kapsamında usulsüz dinleme yapmasına ilişkin firari eski savcı Muammer Akkaş, hakimler Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, Recep Tayyip Erdoğan, Berat Albayrak, Necmeddin Bilal Erdoğan, Hakan Fidan, Yalçın Akdoğan, Aydın Ünal, Mustafa Varank'ında aralarında olduğu çok sayıda isim “müşteki” olarak yer aldı. Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Ömer Çelik, Sadullah Ergin, Binali Yıldırım'ın da aralarında olduğu isimlere de iddianamede “mağdur” sıfatıyla yer verildi. İddianamede, “Ayçiçeği”, “Yavuz”, “Fatih”, “Korkut”, “Gündüz” isimlerinde 5 gizli tanığın ifadeleri de yer aldı. Aralarında İstanbul eski Başsavcısı Turan Çolakkadı, Etyen Mahçupyan ve Hüseyin Gülerce'nin de yer aldığı 35 tanık bulunuyor.



UYAR'A YAKALAMA ÇIKTI


Dosya kapsamında Süleyman Karaçöl'ün tutuklu olduğu, Muammer Akkaş'ın yakalanamadığı belirtilen iddianamede, hakkında adli kontrol kararı verilen Menekşe Uyar hakkında tutuklanması amacıyla yakalama kararı çıkartılması talep edildi. İddianame değerlendirme için Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede, “Şüpheli Muammer Akkaş, Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar'ın Fetullah Gülen'in liderliğini yaptığı PDY adlı silahlı terör örgütüne üye olduğu anlaşılmaktadır” ifadeleri yer aldı. İddianamede şüpheliler için şöyle denildi: “Hedef şahıslar olmadıkları, dolayısıyla haklarında verilmiş bir mahkeme kararı da bulunmadığı halde, yasama dokunulmazlığı bulunan 61. Hükümet'in Başbakanı Erdoğan'ı 21 Temmuz 2012'den 29 Kasım 2013'e kadar 58 kez, çok sayıda bakan ve milletvekilinin de bir veya birden fazla kez muhtelif tarihlerde hedef şahıslarla olan görüşmelerini kayıt altına aldırıp, tape haline getirmişlerdir.” İddianamede ayrıca “Şüpheliler eylemlerini, Fetullah Gülen'in liderliğini yaptığı, FETÖ terör örgütü ve emrindeki kolluk birimleri ile eylem ve fikir birliği içerisinde gerçekleştirmişlerdir” denildi.



TALİMATLAR GÜLEN'DEN


“Fetullah Terör Örgütü'nün talimatıyla örgüte mensup olan şüpheli hakim ve savcıların, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde çalışan ve de haklarında benzer konularda dava açılan şüphelilerle birlikte, ABD'de yaşayan örgüt lideri Fethullah Gülen'in talimatıyla kanunen kendilerine verilen yetkileri cebir ve tehdit vasıtası olarak kullanıp, hükümeti düşürmeyi hedefledikleri anlaşılmıştır”




BAŞÇALAN DA ONLARIN


İddianamede, 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütün, hükümeti düşürmek için uğraştığı belirtilerek, “Bunu desteklemek için kendi yayın organları vasıtasıyla günlük olarak dosyaların fezlekelerini yayımladıkları, fezleke içerisinde geçen konuşma tapelerini isim ve kimlik bilgilerini açıkça göstermek suretiyle soruşturmanın gizliliğini ihlal ederek internet ve yazılı basında ifşa ettikleri, sosyal medya platformu olan Twitter'da 'başçalan' ve 'haramzade' ismiyle açılan iki hesaptan örgüt üyelerinin usulsüz olarak elde ettiği ses kayıtlarını seri olarak yayınladıkları ve oluşturulan ortamda hükümetin düşmesine yönelik baskı kurdukları tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.



MESAJI SİTEDEN


FETÖ lideri Fetullah Gülen'in, şüphelilerin de dahil oldukları örgüt üyelerine “http://www.herkul.org” adlı internet sitesinde yer alan 20 Aralık 2015'te yayınlanan “Mihneti zek edinmişlerin yolu” başlıklı sohbetindeki ifadelerinde “kaçın” mesajı verdiğinin anlaşıldığı belirtilen iddianamede, şüphelilerin üzerilerine atılı suçlardan yargılanarak ayrı ayrı cezalandırılmaları amacıyla Yargıtay'ın ilgili ceza dairesinde haklarında kovuşturma açılıp, yargılanmalarının yapılmasına karar verilmesi istendi.



İşte suç listesi!


İddianamede, şüpheli Akkaş'ın eylemleri şöyle sıralandı:

Akkaş'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Erdoğan'a ulaşmak için 'kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığı' hususu araştırılmadan,


danışmanları Aydın Ünal, Mustafa Varank ve Şenol Kazancı'yı dinletmek.O dönem Başbakan olan Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile ilgili soruşturma yürüterek suç isnadında bulunmak Polislere hazırlattığı fezlekede adı geçenlere ait çok sayıdaki telefon görüşmelerine yer verdirtmek.”


#FETÖ
#Muammer Akkaş
8 yıl önce