|

İttifakın önceliği bıçak sırtı iller

AK Parti ile MHP arasında yerel seçimlerde ittifak görüşmeleri önceki gün resmen başladı. İki partinin temsilcileri geçtiğimiz gün Meclis’te bir araya gelerek ittifak formülleri üzerinde çalışmanın startını verdi.

Fazlı Şahan
04:00 - 10/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:45 - 10/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

İki partinin kurmayları toplantıda belirlenen başlıklar üzerinde çalışma yürütecek. Çalışmalarda öncelikli başlık AK Parti ve MHP’nin elinde olmayan belediyeler olacak. İki partinin 2014 seçimlerinde küçük oy farklarıyla muhalefete kaptırdığı belediyelerin belirlenmesi planlanıyor. Bu bölgelerde ittifak kurulması durumunda elde edilecek başarı oranı hem matematiksel olarak hem de sahada değerlendirilecek. Muhalefetin elinde olan belediyeler için aday gösterilecek isimlerin iki parti tabanında karşılık bulması için kriterler tespit edilecek.

LİDERLERE SUNULACAK

Komisyonu oluşturan taraflar kendi çalışmalarını hazırladıktan sonra bir araya gelerek, formüllerin netleştirilmesine yönelik karşılıklı görüşmeler yürütülecek. Parti kurmayları olgunlaşan formüllerle ilgili olarak liderlerine rapor sunacak. Bu süreçte Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli bir araya gelmesi de bekleniyor. Olgunlaşan formüllerle ilgi son sözü liderler söyleyecek.

#AK Parti
#MHP
#İttifak
6 yıl önce