|

İstanbul'da 5 bin polisli 'huzur' uygulaması

İstanbul'da 5 bin polisin katılımıyla, 39 ilçede 'Yeditepe Huzur Uygulaması' gerçekleştirdi. İl genelinde yapılan asayiş uygulamasını İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan uygulama noktalarını gezerek güvenlik önlemlerini yerinde denetledi. Uygulama kapsamında aranan 3 bin 356 kişinin yakalandığı bildirildi.

Yeni Şafak
21:48 - 10/11/2017 Cuma
Güncelleme: 22:18 - 10/11/2017 Cuma
IHA
'Yeditepe Huzur Uygulaması'
'Yeditepe Huzur Uygulaması'

İstanbul’un 39 ilçesinde 200 farklı noktada 5 bin polisin katılımıyla ‘Yeditepe Huzur Uygulaması’ yapıldı. Polis ekiplerinin uygulamasına polis helikopteri de havadan destek verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri 39 ilçede bulunan 200 farklı noktada 5 bin polisin katılımıyla ‘Yeditepe Huzur Uygulaması’ gerçekleştirdi.

Uygulamada Asayiş Şube Müdürlüğü, Önleyici Hizmetler, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Foto Film Şube Müdürlüğü, Deniz Liman Şube Müdürlüğü ve Havacılık Şube Müdürlüğü ekipleri katılarak önceden belirlenen 200 farklı noktada çalışma yaptı.

İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'da denetledi

İstanbul genelinde yapılan asayiş uygulamasında İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve il emniyet müdür yardımcıları ile ilçe müdürleri de uygulama noktalarını gezerek güvenlik önlemlerini yerinde denetledi. Sokak hakimiyetini sağlamak ve suçlularla kesintisiz olarak mücadele etmek için düzenlenen operasyonda il genelinde adeta kuş uçurtulmadı.

Polis ekiplerinin şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yaptığı uygulamada, aranan şahıslar, silah ve bıçak taşıyan şüpheliler ile uyuşturucu satıcıları üzerinde duruldu. Öte yandan İstanbul genelinde yapılan uygulamaya polis helikopteri de havadan destek verdi.

İlki 29 Eylül 2015'te gerçekleştirilen ve bu akşam 33.'sü yapılan uygulamanın amacının, sokak hakimiyetini sağlamak suretiyle suç ve suçlularla kesintisiz mücadele olduğu belirtildi.

İstanbul Emniyetinden yapılan açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, başladığı tarihten bugüne kadar iki haftada bir yapılan toplam 32 "Yeditepe Huzur Uygulaması’’ kapsamında 782 bin 825 kişi üzerinde Genel Bilgi Toplama (GBT) uygulaması yapıldığı, aranan 3 bin 356 kişinin yakalandığı bildirildi.

Uygulamalar kapsamında 194 bin 420 aracın sorgusunun yapıldığı ve 2 bin 814 aracın trafikten men edildiği aktarılan açıklamada, toplam 5 milyon 430 bin 892 lira trafik cezası kesildiği belirtildi.

Açıklamada, denetlenen 17 bin 399 iş yerinden bin 336’sına işlem yapıldığı, yaklaşık 22 kilo uyuşturucu madde ile 97’si kurusıkı olmak üzere 510 tabanca ele geçirildiği kaydedildi.

#İstanbul
#Yeditepe Huzur Uygulaması
#İstanbul Emniyet Müdürlüğü
7 yıl önce