|

İçmeler plajında mühür skandalı

Büyükşehir yasasıyla yetkileri Marmaris Belediyesi’ne devredilen İçmeler’de ruhsatlar hiçe sayılarak 20 yıllık 5 büfenin kapısına kilit vuruldu. İşletme sahiplerinin yürütmeyi durdurma kararı almasının ardından bu kez de ‘kıyı kenar çizgisine’ uyulmadığı gerekçesiyle yeniden mühürlenmesi tepkilere neden oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 20/03/2015 Cuma
Güncelleme: 22:25 - 19/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Muğla'nın büyükşehir olmasınını ardından İçmeler Belediyesi'nin kapatılıp, yetkilerinin Marmaris Belediyesi'ne geçmesiyle, İçmeler sahilinde 20 yıldır faaliyet gösteren 5 büfenin işletme ruhsatları iptal edildi.


Ruhsatları iptal olan işletme sahiplerinin yürütmenin durdurulması kararı almasının ardından bu kez de 'Kıyı kenar çizgisine' uyulmadığı gerekçesiyle yerlerin yeniden mühürlenmesi tepkilere neden oldu.



İKİNCİ KEZ MÜHÜRLENDİ


Plajdaki 5 işletmenin şu anda mühürlü olduğunu belirten Nirvana Beach adlı işletme sahibi İlyas Tülü, “Geçtiğimiz sezon sonunda Marmaris Belediyesi, büfelerin bulunduğu alanın milli parklar içinde kaldığından boşaltılması gerektiğini belirten bir yazı gönderdi. Biz de mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldık. 2016 yılına kadar ihale sonucunda İçmeler Belediyesiyle sözleşme imzaladım. Yürütmeyi durdurmayı aldıktan yaklaşık 1,5 ay sonra tekrar mühürlediler. Bu sefer de Kıyı Kenar Kanunu'na aykırılık olduğunu söyleyip yerlerimizi yeniden mühürlediler” dedi.



'KAPATILMASINI MİLLİ PARKLAR İSTEMİŞ'


Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, konunun İçmeler Belediyesi zamanında yapılan yanlış uygulamalardan kaynaklandığını söyledi. Kaplan, “İçmeler Beldesi'nin kapatılıp buraların CHP'li Marmaris Belediyesi'ne geçmesinin ardından belediyemize Milli Parklar'dan bir yazı geldi. Bu yazıda bu alanların amacı dışında kullanıldığı bu nedenle bu yapıların kapatılıp alanın Milli Parklar'a devredilmesi gerektiği yazılıydı. Bu nedenle buraları mühürledik” diye konuştu.



'BU YERLERİ İHALEYLE ALDIK'


İlyas Tülü, kiralamaların İçmeler Belediyesi tarafından açılan ihaleyle yasal olarak gerçekleştiğini belirterek, “İçmeler Belediyesi kapandıktan sonra bu kira kontratlarının ve ihalenin fesh edildi ve imara aykırı işlemeler olduğumuz söylendi. Büfeler 20 yıldır burada ruhsatlı olarak çalışıyor. Biz sezon için yabancı acentelerle anlaşmalar yaptık ve bu durumda çok büyük maddi zarara uğrayacağız. Burada Marmaris Belediyesi ile milli parklar arasındaki sorun işletmecilere yansıyor. Bizler de mağdur oluyoruz” diye konuştu.



'OTELE İZİN VAR BÜFELERE YOK'


Mühürlü olan Deniz Yaka Cafe İşletmecisi, Duran Şimşek ise 2 yıl önce ihale ile kiraladığı işletmeye yatırım yaptığını sadece bu yıl için bankalara 300 bin lira kadar para ödemesi gerektiğini söyledi. Şimşek şöyle devam etti; “Kıyı Kanunu tüm Ege kıyılarının ortak sorunu. Buralar yeni işletmeler değil. Ayrıca sahillerde bu kadar büyük otel için izin verilirken 5 ufak işletme için bu kararların verilmesi ironiktir.”






#plaj
#mühür
#Marmaris Belediyesi
9 yıl önce