|

Bozdağ: Suriye Rusya-ABD'nin bilek güreşine kurban edilmemeli

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrası basın açıklaması yaptı. Bozdağ, Duma'daki kimyasal katliama ilişkin "Doğu Guta'daki hadisenin derhal soruşturması gereken söylüyoruz. Suriye, Rusya-ABD arasındaki bilek güreşine kurban edilmemeli. Suriye, artık hesap yapılacak bir konu olmaktan çıkmıştır. Hepimizin insanlığımıza, hepimizin vicdanına sahip çıkma vaktidir." dedi.

Yeni Şafak
21:07 - 9/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 21:47 - 9/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrası basın açıklaması yapıyor.
Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrası basın açıklaması yapıyor.

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrası basın açıklaması yaptı.

Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Cezalarda artırıma gidiliyor.

Hayvana işkence ve eziyete hapis cezası geliyor.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 44 oldu. Afrin bölgesi tamamen kontrol altına alındı. Harekat kararlı bir şekilde devam ediyor. Bugüne kadar 102 mayın, 739 el yapımı patlayıcı tespit edilmiş ve imha edilmiştir.

Doğu Guta'ya kimyasal saldırı

Sadece kimyasal silahla değil, diğer silahlarla insanlar öldürüldüğünde de aynı tepkiyi vermeliyiz. Rejim daha önce de kimyasal silah kullanmıştı ama adım atılmadı.

Suriye konusunda uluslararası toplumun birlikte hareket etmesi gerekir masumların haklarını korumalıdır. Uluslararası toplum Suriye konusunda kendi çıkarlarını bırakıp birlikte hareket etmeli.

Bize ulaşan bilgiler hem istihbarat örgütümüz üzerinden hem de elde edilen haberler, görüntüler ve fotoğraflar üzerinden baktığımızda burada kimyasal silah kullandığı çok net bir şekilde gözüküyor ancak bunun uzmanlar tarafından da elbette incelenmesi ve soruşturulması son derece önemlidir.

Doğu Guta'daki hadisenin derhal soruşturması gereken söylüyoruz. Suriye, Rusya-ABD arasındaki bilek güreşine kurban edilmemeli. Suriye, artık hesap yapılacak bir konu olmaktan çıkmıştır. Hepimizin insanlığımıza, hepimizin vicdanına sahip çıkma vaktidir.

Suriye'de esas olan siyasi çözümdür. Bizim Suriye'deki topraklarda gözümüz yoktur. İşgalci değiliz.


Konunun net şekilde soruşturulmasında ve aydınlatılmasında fayda vardır. Tarafların iddialarına bırakılmayacak kadar önemli bir konudur bu.

Yasadışı göçle mücadele

Iğdır'da bir geçici geri gönderme merkezi oluşturuyoruz.

#Bekir Bozdağ
#Bakanlar Kurulu
6 yıl önce