|

'Rusya dahil hiçbir ülkeye garanti vermedik'

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalar yaptı. Zeytin Dalı Harekatı için Rusya dahil hiçbir ülkeye garanti vermediklerini belirten Bozdağ, ABD'ye sert sözler söyleyerek, "ABD, terör örgütlerine verdikleri silahları toplamalıdır. Sonrasında onlarla işbirliğine hazırız" dedi.

Yeni Şafak
19:10 - 22/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 20:33 - 22/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı.









Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Zeytin Dalı Harekatı meşru ve uluslararası platforma uygundur. Her devletin halkını ve sınırları koruması doğal bir olaydır. Türkiye'de bu hakkını kullanıyor.

TSK, sivillere zarar gelmemesi için tüm hassasiyeti gösterecektir. Yalan haberleri, terör örgütleri ve destekçileri oluşturmaktadır. Zeytin Dalı Harekatı kesinlikle ve kesinlikle bölgedeki Kürt kardeşlerimize karşı yapılmamıştır.

Allah askerlerimizin yardımcısı olsun.

"Hiçbir ülkeye garanti vermedik"
Teröristleri ve terör örgütlerini Afrin bölgesinden temizlemek amacıyla yapılan bir operasyon uyguluyoruz. Daha önce biliyorsunuz Fırat Kalkanı'nı uyguladık. Harekatımızın bölgesi Afrin'dir. Bu bölgeyi terör gruplarından ve teröristlerden temizleyeceğiz. Türkiye'nin bu konuda
Rusya'ya veya başka bir ülkeye verdiği herhangi bir garanti yoktur.

Bütün uluslararası toplumun, terör karşısında Türkiye'nin yanında olarak desteklemesi gerekmektedir. Türkiye'nin karşısında bir tutum görürsek anlarız ki dostlarımız terör örgütlerinin yanındadır ve bunu istemeyiz. Terör örgütlerinin, teröristleri, barınak, sığınak, araç, gereç, silahları, lojistik noktaları, üsleridir. Bunun dışında bir hedef bulunmuyor.

"HDP'li vekiller terör destekçiliğinin sonuçlarına katlanacaklar"

HDP'ye ait bazı siyasiler halkı kin ve düşmanlığa sürükleyen açıklamalar yapıyor. Terör örgütü propagandası yapanlar hukuk gereği, sonuçlarına katlanacaktır.

  • 250 bin civarında insan, Afrin bölgesinden Türkiye'ye geldi. Türkiye, terör örgütlerinden kaçan Suriye'li 3,5 milyon kişiyi ülkemize aldık.

Bu harekatta tek hedef PKK, KCK, PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütleridir. PYD/YPG terör örgütleri Afrin'de ellerinde olan DEAŞ'lı teröristleri Türkiye'ye karşı savaşmak şartıyla serbest bırakmışlardır.

Bölge'deki sivillerin hukukun koruma, sahip çıkma ve yardım etme konusunda kaygı belirtmesinler, yardımcı oluyoruz. Kızılay bölgede çalışmalara başlamıştır.

"ABD terör örgütlerine silahları toplamalı"

Terör örgütlerinden biriyle mücadele ederken diğeriyle birlik olmak ABD için büyük yanlıştır. ABD, terör örgütlerine verdikleri silahları toplamalıdır. İş birliği olarak görebileceğimiz durumlara uygun olması için ABD terör örgütlerine verdikleri silahları durdursun. Sonrasında ABD ile işbirliğine hazırız.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, çok şükür şehit olan askerimiz bulunmuyor. İlk 3 günde planlanan mesafe ve alan kontrolü sağlanmış durumdadır.

#Bekir Bozdağ
6 yıl önce