|

Gaz faciası

Osmaniye’de bir fabrikada karbon silosunda bakım yapan 1'i mühendis 3 işçi karbonmonoksit gazına maruz kalarak hayatını kaybetti. Bakım sırasında sızan gazdan etkilenen 12 kişi de hastaneye kaldırıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:23 - 8/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Fabrikada bakım yapıyorlardı.
Fabrikada bakım yapıyorlardı.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesindeki bir fabrikada karbon silosunda bakım yapan biri mühendis 3 işçi karbonmonoksit gazına maruz kalarak hayatını kaybetti. Metalurji fabrikasındaki bakım sırasında sızan gazdan etkilenen 12 kişi de hastaneye kaldırıldı. Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş. yaptığı açıklamada, yaşanan iş kazasının fabrikanın makine bakım biriminin sorumlusu ve ekibinin rutin bakım çalışması yaptıkları sırada meydana geldiğini bildirdi.


'PATLAMA OLDU' BİLGİSİ YANLIŞ

Açıklamada, ilk yayılan yanlış bilgiler aksine, patlama gibi bir durum olmadığı, olayın tümüyle bakım sırasında gerçekleşen bir iş kazasından ibaret olduğu belirtildi. İş kazası geçiren çalışanlara ilk müdahalenin olay yerinde yapıldıktan sonra Osmaniye Devlet Hastanesi’ne sevk edildikleri vurgulandı.


Olayda mühendis Mustafa Özsoy, işçilerden Mustafa Köprü ve Murat Güçlüer’in hayatını kaybettiği öğrenildi.

HAYATİ TEHLİKELERİ BULUNMUYOR

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde saat 11.30 sıralarında işçilerin bir fabrikada karbon silosunda bakım yaptığı bildirildi. Açıklamada, “Saat 11.30 sıralarında Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikada karbon silosunda bakım yapan 3 işçi karbonmonoksit gazına maruz kalarak hayatını kaybetmiştir.


11 işçi ise yine karbonmonoksit gazına maruz kaldığından hafif şekilde yaralanmıştır. 1 işçinin tedavisi tamamlanarak taburcu edilmiştir. 10 işçinin tedavisi devam etmektedir. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır” denildi. İlk bilgilere göre, bir fabrikada klor gazı sızıntısı nedeniyle bir işçinin hayatını kaybettiği, gazdan etkilenen 3 işçinin hastaneye kaldırıldığı bildirilmişti.

#Osmaniye
#Fabrika
#Karbonmonoksit zehirlenmesi
7 yıl önce