|

Gastronomi Festivali ‘acı’ başladı

Gaziantep’i mutfağı ile birlikte şehri dünya ligine çıkaracak Uluslararası Gastronomi Festivali, biber hasadı ile başladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in 500 yemek çeşidi ile bir marka olduğunu kaydetti.

Haber Merkezi
04:00 - 21/09/2018 Cuma
Güncelleme: 04:26 - 21/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
Biber tarlasına giden Başkan Şahin ve beraberindeki heyet tarlada biber hasadı yaptı.
Biber tarlasına giden Başkan Şahin ve beraberindeki heyet tarlada biber hasadı yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği ve bu sene ilki yapılan ‘Uluslararası Gastronomi Festivali’ Nurdağı’nın Çakmak Mahallesi’ndeki tarlada acı biber hasadı ile başladı.

Hasat öncesi yapılan bir törende katılımcılara festival ile ilgili bilgiler veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in Mezopotomya ve Akdeniz’in ortasında bereketli topraklara sahip olduğunu söyledi. Evliya Çelebi’nin bütün dünyayı dolaştığını, ama Gaziantep’e gelince ‘burayı anlatmaya ne kalem ne de kelem’ yeter diyerek Gaziantep’in önemini ortaya koyduğunu ifade etti.

‘GAZİANTEP’E GELİN’

Artık altyapı belediyeciliğinin bittiğini dile getiren Şahin, sosyal belediyeciliğin başladığını söyledi. Kültürel belediyecilik anlamında insanların nereye gitmesi gerektiğini de ‘Gaziantep’e gelin’ çağrısı yaptıklarını ve insanları “Artık Gaziantep’e Gitme Zamanı” sloganı ile buraya davet etti.


Dolu dolu üç gün yaşanacak

San Sebastian’a ne kadar kişi gidiyorsa o kadar kişinin de Gaziantep’e geleceğini vurgulayan Şahin, gastronomi alanında iddialı olduklarının yineledi. Dünyanın değişik ülkelerinden ve Türkiye’nin değişik şehirlerinden konusunda uzman insanların bugün bu festivale gelmelerinin en büyük gösterge olduğunu aktaran Şahin, gelenlerin dolu dolu 3 gün yaşayacağını belirtti.

Dünyanın çekim merkezi

Meksika’nın biberi, Japonya’nın pirinci ile dünya markası olduğunu, Gaziantep’in ise Anadolu’nun hazinesini bağrında biriktirerek bütün dünya ülkelerine ‘ben buradayım’ çağrısı yaptığını söyledi. Bu açıdan Gaziantep’in fıstığıyla, üzümüyle, biberiyle, zeytiniyle ve firiğiyle bir lezzetin birleştiği noktada buluştuklarını açıklayan Şahin, Gaziantep’in 500 yemek çeşidi ile burada bulunduğunu dile getirdi. Dünyanın çekim merkezi ve iddialı olduklarını belirten Fatma Şahin, hedeflerini emin adımlar ile gittiklerini kaydetti.

  • KURAK TOPRAKLARIN BEREKETİ
  • Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, Gaziantep’in durup dururken ‘Gaziantep’ olmadığını ve bir bütün olarak çalışarak bugüne geldiğini söyledi. Gaziantep’in ülkenin en kurak bölgelerinden birisi olmasına rağmen önemli bir tarım kenti olduğunu belirten Erdoğan, bu duruma gelmek için çok çalıştıklarını belirtti.

GASTRONOMİYE YÖNELİK ÜRÜN

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da, yerel çeşitlerle gastronomi alanına hizmet edecek ürünler ürettiklerini söyledi. Yılmaz, bölgede yaptıkları tarımsal hizmetlerle ilgili teknik bilgiler verdi. Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır ise, Nurdağı ve İslahiye topraklarının her sene iki mevsimlik ürün verdiğini belirtti. Gaziantep olarak tatlının ve acının en iyisini yaptıklarını ifade eden Yıldırır, “Bizim acımız da tatlıdır” dedi.

#Gaziantep
#Uluslararası Gastronomi Festivali
6 yıl önce