|

Gabon kasası

FETÖ’nün Gabon’daki yapılanmasını finanse eden iş adamı Sabahattin Güçlü yakalandı. FETÖ’yle bağlantılı şirket ve kurumlara toplam 51 milyon lira bağışladığı belirlenen şüphelinin Gabon’daki okul inşaatına 770 bin dolar gönderdiği tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2018 Cuma
Güncelleme: 00:55 - 13/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Sabahattin Güçlü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sabahattin Güçlü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün yurt dışındaki yapılanmasına yönelik soruşturmalar genişletilerek devam ediyor. Son olarak Gabon’daki FETÖ yapılanmasını finanse ettiği belirlenen ve hakkında yakalama kararı bulunan iş adamı Sabahattin Güçlü gözaltına alındı. Güçlü’nün Türkiye Yüksek Tahsil Gençliği Öğrenim ve İhtisas Vakfı’nın mütevelli heyetinde uzun yıllar çalıştığı öğrenildi. Şüphelinin Kimse Yok Mu Derneği, Sürat Kargo, Fırat Eğitim başta olmak üzere FETÖ’nün en temel ve en kapsamlı şirket ve kurumlarına toplam 51 milyon lira bağış yaptığı ortaya çıktı.

GABON’A 770 BİN DOLAR

Örgüte eğitim alanında yardımlarına halen devam ettiği saptanan Güçlü’nün Gabon’daki örgüt okulunun inşası için 770 bin dolar gönderdiği tespit edildi. Güçlü’nün FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in talimatı sonrası ise Bank Asya’da 17 tane katılım hesabı ve döviz hesabı açtığı ortaya çıkarıldı.

BANK ASYA’YA 625 BİN TL

2014 yılında 2 bin 278 avro, 9 bin 900 dolar ve 625 bin lirayı Bank Asya’ya yatırdığı belirlendi. Güçlü’nün ayrıca örgütün yurt dışı imamları Mehmet Salih Bayram ve Galip Okumuş ile görüştüğü de tespitler arasında yer aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Güçlü savcılık sorgusu sonrası çıkarıldığı İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan tutuklandı.

TUZ ŞİRKETİ VARMIŞ

Güçlü, çıkarıldığı mahkemede emekli olduğunu, emekli olduktan sonra işletmelere toptan tuz sevkiyatı ile meşgul olduğunu söyledi. Güçlü’nün firmasının adının ‘İstanbul Tuz’ olduğu belirlenirken, şirketin fırınlara, kuruyemişcilere tuz tedarik ettiği tespit edildi.

#FETÖ
#Gabon
#MİT
6 yıl önce